L'alumna del Màster Universitari en Nutrició Humana i Qualitat dels Aliments de la UIB Maria del Mar Blanquer Rosselló, ha rebut una de les dues beques d'investigació Manuel de Oya: Cervesa, Salut i Nutrició, que atorga el Centre d'Informació Cervesa i Salut (CICS). La beca, per import de 18.000 euros, permetrà a Maria del Mar Blanquer, llicenciada en Biologia i Bioquímica per la UIB, investigar la relació entre un dels flavonoides que conté la cervesa amb els radicals del càncer de mama.
El projecte de recerca, titulat «Acció del flavonoide 8-prenilnaringenin (8PN), principi estrogènic contingut en el llúpol de la cervesa, sobre la modulació dels nivells de producció ROS en línies cel·lulars de càncer de mama amb diferent ràtio ERa/ER», serà supervisat per la doctora Maria del Pilar Roca Salom, catedràtica de Bioquímica i Biologia Molecular del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut i investigadora principal del Grup Multidisciplinari d'Oncologia Translacional de l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS) de la UIB.
Documents relacionats
Data de publicació: 01/02/2012