Un exalumne de la UIB queda entre els 10 primers classificats de l'examen estatal del PIR

Prop de 4.200 persones aspiraven a aconseguir una de les 135 places de psicòleg intern resident 

Sergio Littarelli és graduat en Psicologia per la UIB i ha quedat entre els deu millors candidats que es presentaven a l’examen del PIR, prova que dona accés a una plaça del programa de formació com a psicòleg intern resident en un hospital públic de l’Estat. En concret, ha quedat novè a la classificació després d’haver estat un any i mig preparant una prova amb molta competència: s’hi presentaven prop de 4.200 persones.

Quina nota exacta has aconseguit?

Un 95,36.

T’esperaves un resultat tan bo?

No, en absolut, tenia molta por de fracassar. El meu objectiu era quedar entre els cinquanta primers per poder triar una bona plaça, ja que de les 135 places que s’oferien, en realitat la majoria només podíem optar a 126 perquè n’hi havia nou que estan reservades a persones amb discapacitat. Haver quedat tan amunt és meravellós perquè molts companys no ho han aconseguit. De fet, només conec un altre exalumne de la UIB que hagi passat les proves enguany, en Rafel Duran. No obstant això, en altres edicions passades sí que hi ha hagut alumnes de la UIB que han aprovat el PIR. En el cas d'estudiants que jo conegui, tenc companyes de la Universitat que han aconseguit plaça a les dues convocatòries anteriors.

Has pogut triar la plaça que volies? Quina és?

Sí, per sort he pogut triar la plaça de l’Hospital Universitari Son Espases, que era la que jo volia. Em vaig estar informant bé de les possibles destinacions i vaig decidir que quedaria aquí. Son Espases és molt bona opció: té molt poc a envejar a la resta de centres perquè té uns residents genials, són molt bons professionals. A això s’hi suma la qualitat de vida que implica quedar a viure a Mallorca: fins i tot podré anar en bicicleta a la feina, m’encanta!

Havies tingut sempre clar que et volies dedicar a la psicologia clínica?

No, em vaig decidir a quart de carrera gràcies als consells d’alguns professors, com en Miquel Tortella, que em varen animar a emprendre aquest camí. Actualment l’única manera de capacitar-se per ser especialista en psicologia clínica és superant el programa de formació de quatre anys del PIR.

Què és el que t’ha agradat més dels quatre anys com a estudiant a la UIB?

He conegut gent fantàstica, tant companys de carrera com professors. A part, el campus m’encanta; trob que és un entorn molt agradable per gaudir mentre ens formam.  

Data de publicació: 30/04/2018