Presentació de l'"Anuari de l'envelliment. Illes Balears 2010", elaborat per la Càtedra d'Atenció a la Dependència i Promoció de l'Autonomia Personal de la UIB

Atenció als mitjans de comunicació:
Dia: dijous, 18 de novembre de 2010
Hora: 17.30 hores
Lloc: cafeteria de la Fundació la Caixa,
plaça de Weiler, 3, Palma

La senyora Fina Santiago, consellera d’Afers Socials, Promoció i Immigració del Govern de les Illes Balears, la doctora Carme Orte, directora de la Càtedra d’Atenció a la Dependència i Promoció de l’Autonomia Personal de la UIB, i diversos autors responsables de capítols de l’Anuari de l’envelliment. Illes Balears 2010 atendran els mitjans de comunicació interessats.

Presentació pública de l’anuari:
Dia: dijous, 18 de novembre de 2010
Hora: 19.30 hores
Lloc: sala Anglada Camarasa de la Fundació la Caixa,
plaça de Weiler, 3, Palma

La senyora Fina Santiago, consellera d’Afers Socials, Promoció i Immigració del Govern de les Illes Balears; la doctora Carme Orte, directora de la Càtedra d’Atenció a la Dependència i Promoció de l’Autonomia Personal de la UIB; i la doctora Patrícia Trapero, vicerectora de Projecció Cultural de la UIB, presentaran l’Anuari de l’envelliment. Illes Balears 2010.

Tot seguit, el doctor Ramon Bayés, professor emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona, impartirà la conferència «Jubilació activa».

L'Anuari de l'envelliment. Illes Balears 2010 és el tercer que es publica, emmarcat en els objectius de la Càtedra d'Atenció a la Dependència i Promoció de l'Autonomia Personal de la UIB. L’obra és resultat d'un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració i la UIB.

L’obra la conformen catorze treballs realitzats per diferents autors que analitzen aspectes diversos de la realitat de la gent gran a les Illes Balears. S’analitzen l’estat de les pensions i les perspectives de futur, l’estrès que poden patir les persones grans hospitalitzades, el dolor crònic i l’envelliment, la invisibilitat de la violència de gènere en les dones grans, o els efectes del suport social en els programes universitaris per a gent gran, entre d’altres. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 18/11/2010

Data de publicació: 17/11/2010