Presentació de l'Observatori Fotogràfic del Paisatge de les Illes Balears als alumnes de Turisme

Dia: divendres, 8 de març
Hora: 12 h
Lloc: auditori de l’edifici Arxiduc Lluís Salvador,
cra. de Valldemosa, km 7.5, Palma 

La Facultat de Turisme de la UIB organitza la presentació de l’Observatori Fotogràfic del Paisatge de les Illes Balears, un recurs que tracta de relacionar la imatge turística i l’evolució del paisatge local a través de la fotografia i d’altres disciplines visuals i difondre totes les activitats, les recerques i els projectes en marxa sobre l’evolució del paisatge balear, com també oferir una plataforma informativa i reflexiva al voltant d’aquesta qüestió. L'observatori és una iniciativa del grup de recerca en Patrimoni audiovisual, mass-media i il·lustració (PAMMI) de la Universitat de les Illes Balears.

Durant la presentació es comentaran els usos i aplicacions de les sèries fotogràfiques i de les pràctiques refotogràfiques com a eines de caire multidisciplinar i per conèixer i analitzar les transformacions territorials, i s’explicaran projectes semblants d'àmbit internacional.

La presentació anirà a càrrec de la doctora Antònia Morey, historiadora i professora de la UIB, i comptarà amb les ponències següents:

  • El projecte on line Observatori Fotogràfic del Paisatge de les Illes Balears. OFP, a càrrec del senyor Jaume Gual (geògraf i fotògraf)
  • Fotografia comparativa i refotografia: el paisatge i l'arquitectura sota el prisma del turisme, a càrrec de la senyora María Sebastián (arquitecta i historiadora de l’art).
  • L'OFP i el marc internacional dels observatoris fotogràfics, a càrrec de Joan Carles Oliver (historiador de l’art i professor de la UIB). 

 

Data de publicació: 08/03/2013