Presentació de l'"Anuari de l'envelliment. Illes Balears 2016"

L'advocada i política Cristina Almeida impartirà la conferència «Edat envellida, activitat rejovenida» 

Roda informativa
Dia: dijous, 10 de novembre de 2016
Hora: 17.30 hores
Lloc: Il·lustre Col·legi d'Advocats de les Illes Balears, la Rambla, 10, Palma

La doctora Carmen Orte, catedràtica d’Universitat de Pedagogia de la Inadaptació Social del  Departament de Pedagogia i Didàctiques Especifiques i directora de la Càtedra d'Atenció a la Dependència de la UIB  i de l'Anuari de l'Envelliment, presentarà als mitjans l'Anuari de l'envelliment. Illes Balears 2016.

També hi intervindran:

  • La senyora Cristina Almeida, advocada i política.
  • El doctor Manuel del Río Vizoso, coordinador de la Unitat d’Hospitalització a Domicili (HAD) de l’Hospital Universitari Son Espases, autor de l'article «Hospitalització a domicili en l’envelliment: aplicabilitat i avantatges».
  • La doctora Carmen Orte, autora de l'estudi «L'amor, després dels 40 anys, a través de les cites en línia».
  • El senyor Ferran Dídac Lluch i Dubon, cap de la secció de Cartografia de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, autor de l'estudi «Un perfil aproximat de la població de la tercera edat a les Illes Balears. Indicadors estadístics bàsics, 2016».
  • El senyor José Manuel Portalo Prada, director insular de Persones amb Discapacitat de l'IMAS, autor de l'estudi «Mesures socials i legislatives per a reduir la discapacitat: història i compte enrere».

Presentació
Dia: dijous, 10 de novembre de 2016
Hora: 19 hores
Lloc: Il·lustre Col·legi d'Advocats de les Illes Balears, la Rambla, 10, Palma

Tindrà lloc la presentació pública de l'Anuari de l'envelliment. Illes Balears 2016. Hi intervindran la consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears, senyora Fina Santiago; la consellera executiva de Benestar i Drets Socials del Consell de Mallorca i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, senyora Margalida Puigserver; el senyor Josep Antoni Cifre, president de Colonya Caixa de Pollença i de la Fundació Guillem Cifre de Colonya; la doctora Carmen Orte, catedràtica d’Universitat de Pedagogia de la Inadaptació Social del  Departament de Pedagogia i Didàctiques Especifiques i directora de la Càtedra d'Atenció a la Dependència de la UIB  i de l'Anuari de l'Envelliment; i el secretari general de la Universitat de les Illes Balears, doctor Pere Grimalt.

La senyora Cristina Almeida, advocada i política, impartirà la conferència «Edat envellida, activitat rejovenida».

Anuari de l’envelliment. Illes Balears 2016

L'Anuari de l’envelliment. Illes Balears 2016 és el resultat de la col·laboració entre la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears, el Departament de Benestar i Drets Socials del Consell de Mallorca i la Universitat de les Illes Balears. L’Anuari de l’envelliment és una iniciativa del Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES), el Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques i la Càtedra d’Atenció a la Dependència i Promoció de l’Autonomia Personal de la UIB, dirigida per la doctora Carmen Orte Socias, i compta, a més, amb el suport de la Fundació Guillem Cifre de Colonya de la Caixa d’Estalvis de Pollença, «Colonya», i de la Societat Balear de Geriatria i Gerontologia.

L’obra la conformen vint-i-quatre treballs realitzats per prop de cinquanta autors que analitzen aspectes diversos de la realitat de la gent gran a les Illes Balears, com ara la reforma del sistema de pensions, l'hospitalització a domicili, els trastorns de la conducta alimentària, el deteriorament cognitiu, l'exercici físic, l'oci, les alternatives d'habitatge i la sexualitat, entre molts altres temes.  

Data de l'esdeveniment: 10/11/2016

Data de publicació: 02/11/2016