Presentació de l'Anuari de l'Envelliment de les Illes Balears 2012, elaborat per la Càtedra d'Atenció a la Dependència i Promoció de l'Autonomia Personal de la UIB

Conferència de la senyora Nina Gramunt, coordinadora de l’estudi Alfa de la Fundació Pasqual Maragall 

Roda informativa
Dia: dimecres, 28 de novembre de 2012
Hora: 16.30 hores
Lloc: Fundació la Caixa, plaça de Weyler, 3, Palma

La doctora Carme Orte, directora de la Càtedra d’Atenció a la Dependència i Promoció de l’Autonomia Personal de la UIB, presentarà l’Anuari de l’envelliment. Illes Balears 2012 als mitjans de comunicació interessats.

També hi intervindran alguns dels autors/investigadors de l’Anuari: Carme Orte Socias,  Bernardo Garcia de  Villa, Josefa Marín Marín, Maria Zaforteza, Ferran Lluch, Pere Salvà, Juan Ferrer, Marga Vives, Maria Antònia Gomila Grau i Lydia Sánchez

Presentació pública
Dia: dimecres, 28 de novembre de 2012
Hora: 19.30 hores
Lloc: sala d’actes de la Fundació la Caixa, plaça de Weyler, 3, Palma

El senyor Martí Sansaloni, conseller de Salut, Família i Benestar Social del Govern de les Illes Balears; la doctora Carme Orte, directora de la Càtedra d’Atenció a la Dependència i Promoció de l’Autonomia Personal de la UIB; i la doctora Montserrat Casas, rectora de la UIB, presentaran l’Anuari de l’envelliment. Illes Balears 2012.

Tot seguit, la senyora Nina Gramunt, coordinadora de l’estudi Alfa de la Fundació Pasqual Maragall, impartirà la conferència: «Recerca en la detecció precoç de la malaltia d’Alzheimer».

L'Anuari de l'envelliment. Illes Balears 2012  és el cinquè que es publica, emmarcat en els objectius de la Càtedra d'Atenció a la Dependència i Promoció de l'Autonomia Personal de la UIB. L’obra és resultat d'un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració i la UIB.

L’obra la conformen vint-i-tres treballs realitzats per cinquanta-dos autors que analitzen aspectes diversos de la realitat de la gent gran a les Illes Balears, com la població nonagenària, els drets, la sexualitat, els fàrmacs, el nou rol de la gent gran i el trencament progressiu del pacte intergeneracional, la figura absent en les campanyes contra la violència de gènere, entre altres. 

Documents relacionats

  • IB3

Data de l'esdeveniment: 28/11/2012

Data de publicació: 27/11/2012