«Posam valors a l'esport»

Contracte amb la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports per fer un estudi sobre entorns esportius escolars i formar formadors 

Dia: dilluns, 16 de maig de 2016 

La senyora Ruth Mateu, consellera de Transparència, Cultura i Esports; el doctor Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears; i el doctor Pere Antoni Borràs, del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques de l'àrea d'Educació Física de la UIB, han signat un contracte, a través de la Direcció General d'Esports i Joventut, per impulsar un programa per treballar els valors en l'àmbit de l'esport en edat escolar a les Illes Balears. El contracte s'emmarca en el programa «Posam valors a l'esport» que durant el 2016 s'està desenvolupant en coordinació amb els consells insulars de Formentera, Menorca, Eivissa i Mallorca.

Aquest programa potencia la funció social de l'activitat física i l'esport, la seva contribució al desenvolupament dels esportistes en edat escolar i a la seva formació integral, la millora de la seva qualitat de vida i el reconeixement dels valors de la pràctica de l'esport.

L'objecte d'aquest contracte és la realització de l'estudi «Creació d'entorns prosocials favorables en l'esport en edat escolar a les Illes Balears l'any 2016» a càrrec d'un equip investigador de la Facultat d'Educació de la UIB dirigit pel doctor Pere Antoni Borràs. L'estudi es desenvoluparà a través d'informes específics —amb una avaluació inicial i final de tot el procés i el disseny dels continguts a impartir— dedicats als esports de bàsquet, voleibol, handbol, rugbi i futbol en les categories infantil i cadets, masculí i femení, que s'adreçaran a les federacions esportives, els clubs i tècnics que participen en la recerca.

El contracte també inclou la implementació del programa de formació de formadors «Posam valors a l'esport» arreu de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Aquest programa s’adreça als professionals que hauran de formar amb posterioritat el col·lectiu responsable dels esportistes en edat escolar, principalment, tècnics i entrenadors.

El programa, a banda de la formació, també promou una campanya de sensibilització per fomentar els valors i les actituds en positiu dels i les joves esportistes de les Balears.

També han assistit a l’acte el senyor Carles Gonyalons, director general d'Esports, i el doctor Luis Vegas, director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears

Data de publicació: 16/05/2016