Més de 3.000 escolars participaran a Ciència per a tothom al campus de la UIB

Faran experiments i activitats per acostar-se a la ciència 

Dies: 7, 8 i 9 de maig
Hora: 7 i 8 de maig, de 8.30 a 18.30 hores, i 9 de maig, de 9.30 a 13.30 hores
Lloc: estació de metro, campus universitari, Palma 

Inauguració

A les 10.30 hores inauguraran la fira amb un recorregut per les activitats el doctor Antoni Alcover, director general d’Universitats i Recerca del Govern balear, el doctor Jaume Carot, vicerector d’Investigació i Postgrau, la doctora Margalida Payeras, vicerectora d’Alumnes, Titulats i Ocupabilitat, i un representant de la Caixa.

Activitats

Més de 3.000 estudiants de primària i secundària de centres de Mallorca vindran al campus per realitzar experiments científics relacionats amb la química, la física, la biologia, la geologia, la bioquímica, les matemàtiques, la informàtica i la tecnologia. Les activitats de Ciència per a tothom s’han dissenyat orientades als diferents nivells educatius.

Els participants podran fer torres amb espaguetis i núvols de cotó, un MàsterXef químic, fragàncies naturals, flors fluorescents, saber com s’eliminen les taques, o com funciona el sabó, fer un taller de criminologia, viatjar als orígens de la fotografia, entre molts altres experiments.

A més, podran participar en activitats complementàries com fer-se un selfie amb científics, jocs de ciència, o visitar exposicions.

Els estudiants universitaris que actualment cursen els graus d'Edificació, Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural, Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria Informàtica, Enginyeria Telemàtica, Educació Primària, Física, Química, Biologia, Bioquímica i Matemàtiques faran les demostracions i explicacions durant la fira.

Ciència per a tothom neix de la inquietud del professorat de la UIB per fomentar vocacions científiques entre els estudiants.

L’organitzen  el Vicerectorat d’Alumnes, Titulats i Ocupabilitat de la UIB, la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats amb la col·laboració de Serveis Ferroviaris de Mallorca. 

Aquesta acció especial (AAEE51/2014) està finançada per la Direcció General d'Universitats i Recerca del Govern de les Illes Balears i cofinançada amb recursos del fons FEDER de la Unió Europea (Una manera de fer Europa) i l’Obra Social La Caixa.

Notícia relacionada

Data de l'esdeveniment: 07/05/2015

Data de publicació: 06/05/2015