L'investigador de l'IMEDEA (UIB-CSIC) Carlos Duarte ha estat investit doctor honoris causa per la Universitat del Quebec per les aportacions a la conservació dels ecosistemes

El professor de recerca de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA), organisme mixt entre la Universitat de les Illes Balears (UIB) i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), Carlos M. Duarte Quesada (Lisboa, 1960) ha estat investit doctor honoris causa per la Universitat del Quebec, a Mont-real, en reconeixement a l'envergadura i la influència dels seus treballs sobre la comprensió i la conservació dels ecosistemes. L'acte d'investidura va tenir lloc diumenge, 13 de juny, en el marc de la cerimònia de graduació de la Facultat de Ciències.

D'ençà que es llicencià en Biologia a la Universitat Autònoma de Madrid el 1982, Carlos M. Duarte ha dirigit la seva recerca cap a la conservació i la sostenibilitat dels ecosistemes marins mitjançant la identificació del paper que tenen en el funcionament de la biosfera, el seu estat i les amenaces, i la seva resposta o respostes a les diverses pressions, naturals o antropogèniques, que actuen sobre aquests ecosistemes. Els darrers projectes de recerca que el professor Duarte ha liderat se centren en la comprensió dels efectes del canvi global en els ecosistemes marins, tant de les zones polars, com de l'oceà global i de la costa mediterrània.

Carlos M. Duarte és el primer investigador del CSIC que és honorat amb aquesta important distinció acadèmica. A més de destacar per la tasca investigadora, Duarte ostenta diversos càrrecs científics d'importància internacional. És president de la Societat Americana de Limnologia i Oceanografia, director del Laboratori Internacional de Recerca en Canvi Global (entitat mixta entre el CSIC i la Pontifícia Universitat Catòlica de Xile), i membre del Consell Científic del Consell Europeu de Recerca.

Documents relacionats

Data de publicació: 14/06/2010