Les interseccions entre la comptabilitat i la fiscalitat

La UIB coorganitza l’XI Trobada Esteban Hernández Esteve d'Història de la Comptabilitat 

L'Associació Espanyola de Comptabilitat i Administració d’Empreses (AECA) i la Universitat de les Illes Balears (UIB) impulsen conjuntament l’XI Trobada Esteban Hernández Esteve en Història de la Comptabilitat, un congrés estatal que tindrà lloc els dies 10 i 11 d'octubre. Hi participaran una cinquantena d'experts, que debatran sobre les relacions entre la comptabilitat i la fiscalitat. Les seus escollides per acollir aquesta cita són Ca n'Oleo i l'Arxiu del Regne de Mallorca, on es preveu una visita guiada i la celebració de dues conferències que divulguen les tendències en la producció científica de la matèria. 

La trobada posa l'accent en el ventall de possibilitats que ofereix l'obertura d'una línia d'investigació estable que permeti estudiar les interaccions entre comptabilitat i fiscalitat al llarg del temps i descobrir fets que hagin influït en l’esdevenir de la història econòmica.

Així, el congrés es proposa cridar l’atenció de la comunitat investigadora i professional sobre la importància de les interaccions entre ambdues disciplines, una relació que tradicionalment ha jerarquitzat l'estudi de la fiscalitat. En temps recents, però, la comptabilitat ha experimentat un procés de maduració en convertir-se en un instrument de control essencial per a la gestió de les organitzacions i guanyar pes en l'acadèmia i l'àmbit professional com a àmbit d’estudi.

Amb tot, el congrés es presenta com una oportunitat per a investigadors i professionals del món econòmic que es vulguin iniciar en aquesta nova línia de recerca proposada per la Comissió d'Història de la Comptabilitat d’AECA.

Tota la informació de l’XI Trobada Esteban Hernández Esteve en Història de la Comptabilitat està disponible a la pàgina web: https://agenda.uib.es/17795 

Data de l'esdeveniment: 10/10/2018

Data de publicació: 26/09/2018