La taula rodona i l'exposició "Estades Solidàries. Conèixer, conviure i compartir" ens mostren la tasca de cooperació dels alumnes de la UIB


Dia: dimecres, 16 de desembre de 2009

Hora: 12 hores

Lloc: aula A2 de l’edifici Guillem Cifre de Colonya,

campus universitari, Palma

Tindrà lloc la taula rodona «El voluntariat en l’àmbit de la cooperació universitària al desenvolupament», que organitza l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la UIB, OCDS, la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears i Caja Mediterráneo, CAM, amb motiu a l’exposició Estades Solidàries. Conèixer, conviure i compartir. Hi participen la senyora Silvia Arias, directora de l’Oficina d’Acció Solidària de la Universitat Autònoma de Madrid; i la senyora Maria Jesús Barceló, del Fons Menorquí de Cooperació.

L’exposició Estades Solidàries. Conèixer, conviure i compartir, s’inaugurarà a les 13 h al mateix edifici i romandrà oberta al públic fins al 22 de desembre de 2009. Recull l’experiència i la trajectòria del programa Estades Solidàries de l'OCDS, que s’inicià l’any 2005 per oferir a l’alumnat de la UIB l’oportunitat de realitzar tasques de voluntariat en l’àmbit de la cooperació universitària al desenvolupament en països empobrits en col·laboració amb diferents entitats de les Illes Balears i entitats locals dels països del Sud, que actuen com a contraparts.

Els objectius són conèixer altres realitats en països del Sud a través de la realització d’activitats de voluntariat en l’àmbit de la cooperació universitària al desenvolupament, conviure amb la població local del país de destinació, aprenent dels seus coneixements, tradició i cultura, i compartir experiències de la vida quotidiana i la creació de vincles personals i solidaris.

Data de l'esdeveniment: 16/12/2009

Data de publicació: 15/12/2009