La detecció de les ones gravitacionals explicada pels investigadors del GRG

Els investigadors del Grup de Relativitat i Gravitació de la Universitat de les Illes Balears expliquen a la comunitat universitària el primer descobriment d’Advanced LIGO i la seva participació en la detecció de les ones gravitacionals  

Dia: dijous, 18 de febrer de 2016
Hora: 12.15 hores
Lloc: Son Lledó, campus universitari, Palma  

Els investigadors del Grup de Relativitat i Gravitació de la Universitat de les Illes Balears volen compartir amb els membres de la comunitat universitària el primer descobriment d’Advanced LIGO i els detalls de la seva experiència en la detecció per primera vegada de les ones gravitacionals.

Hi intervindran la doctora Alicia Sintes i el doctor Sascha Husa, professors del Departament de Física, investigadors del Grup de Relativitat i Gravitació i membres del Consell de LIGO; el doctor Mario Martínez, gestor del Programa Nacional de Física de Partícules (FPA); i el doctor Jaume Carot, vicerector d’Investigació i Postgrau de la UIB.

Les ones gravitacionals, detectades cent anys després de la predicció d’Einstein

El GRG de la UIB és l’únic grup de tot l’Estat que ha participat en la detecció per primera vegada de les ones gravitacionals a través de la Col·laboració Científica LIGO. Per primera vegada, els científics han observat ondulacions en el teixit de l'espai temps, dites ones gravitacionals, que arriben a la Terra procedents d'un esdeveniment catastròfic en el distant univers. Això confirma una important predicció de la teoria de la relativitat general d'Albert Einstein de 1915 i obre una nova finestra sense precedents en el cosmos.

Notícies relacionades

Data de l'esdeveniment: 18/02/2016

Data de publicació: 15/02/2016