La dansa de Mariantònia Oliver com a part del projecte Ombres Sonores de la Facultat d'Educació

Activitat oberta 

Dies: els dimecres 21 i 28 d’octubre de 2015
Hores: 4 sessions

  • De 9.30 a 11 h
  • D’11.30 a 13 h
  • De 16 a 17.30 h
  • De 18 a 19.30 h

Lloc: estació de metro de la UIB 

La ballarina i artista Mariantònia Oliver oferirà quatre sessions de dansa a l’estació de metro de la UIB. És part d’un dels projectes d’innovació docent del Grup de Recerca en Art i Educació (GRAiE) de la Facultat d’Educació de la UIB. El projecte es diu Ombres Sonores en Moviment, i els participants són alumnes de tercer curs d’Educació Primària i quart curs d’Educació Infantil de la UIB.

La primera part del projecte Ombres Sonores es va fer durant el curs acadèmic 2014-15, i es varen obtenir molt bons resultats i una avaluació molt favorable de l’alumnat. Amb aquesta activitat es fa una passa més, i el que es proposa als alumnes és que s’acostin fins a tocar el procés artístic i creatiu d’un artista i participar-hi. En aquest cas, amb la ballarina, coreògrafa, creadora i pedagoga Mariantònia Oliver. L’activitat suposarà treballar, amb els alumnes de la UIB, sobre el moviment i la dansa. El taller se centrarà en el llenguatge corporal i la seva aplicació per narrar, a través del moviment, imatges i accions, memoritzant seqüències de moviment; amb el joc i la complicitat amb l’altre; amb l’anàlisi de les diferents articulacions i de la relació i dependència d’uns membres respecte dels altres; amb l’anàlisi de l’estructura corporal en posició estàtica i en moviment, i la localització del centre de gravetat al cos.

La visita de l’artista i ballarina Mariantònia Oliver permetrà als alumnes tenir contacte amb el procés artístic per fer possible divulgar-lo i incorporar-lo al mètode d’ensenyament dels futurs educadors.  

Notícia relacionada

Data de l'esdeveniment: 21/10/2015

Data de publicació: 20/10/2015