El joc, com a instrument pedagògic i lúdic, serà present a la propera edició de Ciència per a Tothom i en el IX Campus Cientificotècnic de la UIB
El Rector de la Universitat de les Illes Balears i president del Patronat de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, Llorenç Huguet, i el delegat regional de Red Eléctrica d'Espanya a les Balears, Eduardo Maynau, han signat avui un conveni de col·laboració que propiciarà la difusió del joc educatiu entreREDes en la pròxima edició de Ciència per a Tothom i en el IX Campus Cientificotècnic de la UIB. Aquest conveni específic s'inscriu en el conveni marc de col·laboració que la UIB i Red Eléctrica varen subscriure l'any 2015.
Red Eléctrica, dins el seu compromís de sostenibilitat 2030, ha desenvolupat el joc entreREDes, una iniciativa educativa i lúdica adreçada als alumnes de segon, tercer i quart d'ESO. El joc és una eina digital en què els participants recorren el país viatjant per les principals línies i subestacions de la xarxa de transport d'electricitat, a mesura que van responent preguntes de sis matèries diferents (Física i Química, Geografia i Història, Llengua i Literatura, Matemàtiques, sector elèctric i oci). Per la seva banda, la UIB, en el seu programa d'activitats Seràs UIB i el Programa d'Orientació i Transició a la UIB, està interessada a col·laborar en la difusió del joc entreREDes a la comunitat educativa de les Balears.
El conveni estableix la participació del joc entreREDes en el marc de les activitats organitzades a la fira Ciència per a Tothom, que tindrà lloc al campus de la UIB del 10 al 12 del proper mes de maig i que pretén fomentar les vocacions científiques i la investigació entre els escolars i joves no universitaris mitjançant el contacte directe amb la pràctica investigadora. Es tracta de la segona participació d'entreREDes en aquest esdeveniment. En l'edició de 2017 un total de 480 escolars procedents dels diversos centres educatius de Mallorca varen jugar al joc entreREDes a Ciència per a Tothom. En una enquesta efectuada entre els alumnes participants, el 75 per cent varen donar al joc la màxima qualificació, mentre que el 99 per cent dels enquestats varen indicar que recomanarien al professorat que l'utilitzassin a classe, ja que «és molt divertit i aprens, és una manera diferent de repassar».
D'altra banda, entreREDes també serà present en dos tallers del IX Campus Cientificotècnic de la UIB, que se celebraran al llarg de la tercera i la quarta setmanes del proper mes de juny. Aquest campus s'organitza amb el propòsit de fomentar l'interès cap a la ciència, la tecnologia i la innovació entre estudiants. Els tallers obriran pas al desenvolupament d'una olimpíada basada en entreREDes, competició que combinarà formació i entreteniment.
Aquesta iniciativa se suma a la que la UIB i REE mantenen per a la difusió del joc entreREDes entre els alumnes d'ESO de diferents centres educatius a Eivissa i Formentera. A les Pitiüses, el joc va formar part dels tallers de Ciència per a Tothom celebrats a la Seu universitària el passat mes de març, mentre que la setmana que ve s'inicien sessions dirigides a orientadors, professors i alumnes per donar a conèixer el joc com a instrument docent, així com conferències sobre la sostenibilitat del sistema elèctric. Posteriorment s'organitzarà una competició entre alumnes de diversos centres.
Data de l'esdeveniment: 19/04/2018
Data de publicació: 18/04/2018