La UIB participa en un projecte europeu de mobilitat sostenible de la mà d'AnySolution

Un equip de voluntaris de la UIB participaran en un pla pilot de mobilitat amb bicicletes elèctriques 

La Universitat de les Illes Balears entrarà a formar part com a pilot del projecte europeu STEVE de mobilitat sostenible, de la mà de l’empresa AnySolution, gràcies a l’acord de col·laboració específic que han signat el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet, i el senyor Enrique Ordóñez, representant de l’empresa AnySolution, el divendres 31 de juliol. A la signatura, també hi han estat presents el vicerector d'Innovació i Relacions Institucionals, doctor Jordi Llabrés; el director gerent de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, doctor Luis Vegas; i el director d’Innovació i Transferència de la UIB, doctor Bartomeu Alorda, que serà l’encarregat de coordinar la participació de la UIB en aquesta iniciativa, i Dolores Ordóñez, directora tècnica de l’empresa AnySolution.

A partir del mes de setembre i durant tres setmanes, un equip de voluntaris de la Universitat de les Illes Balears disposarà de tres bicicletes elèctriques proporcionades per AnySolution amb les quals participaran en un pla pilot de mobilitat elèctrica en el marc del projecte europeu STEVE. Durant aquest temps, els voluntaris utilitzaran també una aplicació de seguiment del pla pilot i hauran d’emplenar alguns qüestionaris.

El projecte STEVE té com a objectiu obtenir dades relacionades amb l’ús dels vehicles elèctrics lleugers per promoure nous serveis i solucions de mobilitat sostenible a les ciutats. Entre d’altres, el projecte inclou la realització de demostracions de l'ús de diferents tipus de solucions de mobilitat elèctrica en poblacions mitjanes europeus, entre les quals s’inclou el municipi de Calvià (Mallorca) i, des d’ara, també el municipi de Palma mitjançant el campus de la UIB. 

Data de publicació: 31/07/2020