La UIB organitza la XIV Olimpíada Espanyola de Biologia

Hi participaran 61 estudiants de segon de batxillerat de tot l'Estat 

Lliurament de premis
Dia: diumenge, 31 de març de 2019
Hora: 11 hores
Lloc: CaixaFòrum Palma, plaça de Weyler, 3, Palma

Del 28 al 31 de març la Universitat de les Illes Balears organitza, conjuntament amb l’associació Olimpíada Espanyola de Biologia i el Ministeri d’Educació i Formació Professional, la XIV Olimpíada Espanyola de Biologia.

Després de les fases autonòmiques del gener i febrer passats, 61 estudiants de segon de batxillerat, en representació de totes les comunitats i ciutats autònomes d’Espanya, competiran en coneixements de Biologia. Aquestes jornades tindran lloc a les aules i laboratoris de la Facultat de Ciències del campus de la UIB.

El representants de les Illes Balears que participaran en aquesta fase nacional són Joan Clapés Florit (IES Josep Miquel Guàrdia, Alaior), Daniel Brines Notario (IES Son Pacs, Palma) i Weiwei Zhan Du (IES Joan Alcover, Palma), guanyadors de la fase autonòmica que es va disputar a la UIB el febrer passat.

Benvinguda i proves
Dia: divendres, 29 de març de 2019
Lloc: aula 1 de l’edifici Mateu Orfila i Rotger, campus universitari, Palma
Hora: 9.30 hores

Benvinguda als estudiants a càrrec de la doctora Rosa Isabel Rodríguez, vicerectora d’Estudiants; la doctora Ana María Proenza, vicedegana de l’àrea de Bioquímica de la Facultat de Ciències; el doctor Bernhard Oliver Vögler, vicedegà de l’area de Biologia de la Facultat de Ciències; la doctora Isabel Lladó, directora del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut, i el doctor José Aurelio Castro, director del Departament de Biologia.

Seguidament, a les 10 hores, començaran les proves. Al matí n’hauran de resoldre dues de teòriques. L’horabaixa faran una sortida científica al Parc Natural de s’Albufera.

El dissabte 30 de març competiran durant tot el matí resolent quatre pràctiques de laboratori, organitzades conjuntament pel Departament de Biologia i el de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut. L’horabaixa, els investigadors del Centre Oceanogràfic de les Balears de l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO) els mostraran les instal·lacions del centre i els explicaran les principals línies de recerca.

Lliurament de premis

El lliurament de premis serà el diumenge 31 de març a les 11 hores al CaixaFòrum de Palma, i anirà a càrrec del senyor Alfonso Álvarez, vocal assessor en el Ministeri d’Educació i Formació Professional,en representació del Director general de Planificació Gestió EducativadelMinisteri d’Educació i Formació Professional; eldoctor Juanjo Montaño, director general de Política Universitària i Ensenyament Superior del Govern de les Illes Balears; la doctora Consuelo Sánchez, presidenta de l’Associació Olimpíada Espanyola de Biologia; la senyora M. Carmen Sánchez, degana del Col·legi Biolègs de les Illes Balears; la senyora Antonia Ponseti, representant de CaixaBank; la doctora Isabel Lladó, directora del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut; el doctor José Aurelio Castro, director del Departament de Biologia; el senyor Javier Fernández-Portal, vicepresident de l’Olimpíada Espanyola de Biologia, i el doctor Llorenç Huguet, Rector de la UIB.

Els guanyadors d'aquesta edició han estat: 

Medalla d'Or. (Seran els representants a l'Olimpíada Internacional de Biologia, que tindrà lloc a Hongria).

1. Elena Isasi Theus, del Colegio Arturo Soria (Madrid).

2. Abiel Teixidó Bonfill, de l'Institut Gabriel Ferrater (Reus).

3. Pablo Mielgo González, de l'IES Era de Renueva (León).

4. Marc Serveto Castañ, de l'IES Baix Cinca (Fraga).

Medalla de plata. (Seran els representants a l'Olimpíada Iberoamericana de Biologia, que tindrà lloc a Bolívia).

5. Samuel Pis Vigil, de l'IES Jovellanos (Gijon).

6. José Carlos Martín Alonso, de l'IES Ingenio (Las Palmas de Gran Canaria).

7. Michel Muñoz Álvarez, del CEU San Pablo de Moncada Rocafort (València).

8. Sergio León Zaragoza, de l'IES Floridablanca (Múrcia).

Medalla de bronze.

9. Maider Manterola Tellería, del Colegio Sagrado Corazón (Pamplona).

10. Laura Adell Ripollés, de l'Aula Escuela Europea (Barcelona).

11. Tomás de Navascués Martínez, del Colegio Irabia-Izaga (Pamplona).

12. Diego López Schukina, de l'IES Pare Arques (Cocentaina).

Dels guanyadors, n’hi haurà quatre que representaran Espanya a la XXX International Biology Olimpiad, que es disputarà al juliol a Szeged (Hongria), i quatre més a la XIII Olimpiada Iberoamericana de Biología, que tindrà lloc a Cochabamba (Bolívia).

 Aquesta XIV edició de l’Olimpíada Espanyola de Biologia és possible gràcies al patrocini i col·laboració de les institucions, entitats i empreses privades següents:

 • Direcció General de Política Universitària i d'Ensenyament Superior, Govern de les Illes Balears
 • Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, Govern de les Illes Balears
 • Àrea de Sanitat i Consum de l’Ajuntament de Palma
 • Obra Social la Caixa
 • Col·legi Oficial de Biòlegs de les Illes Balears
 • Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears
 • Centre Oceanogràfic de les Illes Balears
 • LaboLife
 • Editorial Anaya
 • Editorial Vicens Vives
 • Editorial Santillana
 • Biolinea SL
 • L’Exquisit
 • Nàutic Hotel

 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 29/03/2019

Data de publicació: 27/03/2019