La UIB crea el Vicerectorat de Campus Digital i Transmèdia

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, va firmar ahir el nomenament del doctor Antonio Fernández Coca com a nou vicerector de Campus Digital i Transmèdia per respondre a la importància creixent de la digitalització, en particular en la docència, amb l’ús de mitjans digitals, audiovisuals, gràfics i altres com a eines transmèdia.

Amb la creació del Vicerectorat de Campus Digital i Transmèdia es pretén impulsar el suport a la docència mitjançant l’ús de les eines digitals, amb l’objectiu d’ajudar el professorat i l’alumnat de la UIB pel que fa a l’ús de les TIC en els processos d’ensenyament-aprenentatge.

El nou Vicerectorat inclou quatre serveis, que treballaran de forma transversal en la prestació de serveis a la comunitat universitària: Campus Digital, Servei d’Audiovisuals, Oficina Web i Servei de Comunicació, Promoció i Imatge, amb la secció d’informació interna i imatge gràfica. D’aquesta manera, la UIB opta per ser un referent en l’àmbit de l’aplicació de les TIC a l’educació superior, així com en el desenvolupament transmèdia de nous suports, formats i plataformes que millorin el procés de producció de continguts docents, la participació de l’alumnat i, en definitiva, el procés d’aprenentatge.

Director de Comunicació de la UIB de 2013 a gener de 2015 i delegat del Rector des de gener de 2015, Antonio Fernández Coca és llicenciat en Belles Arts el 1989 per la Universitat de Sevilla i doctor en Informàtica el 2003 per la Universitat de les Illes Balears. Actualment és professor titular d’universitat d’Expressió Gràfica Arquitectònica a la Universitat de les Illes Balears, de la qual és membre des de l’any 1992. Així mateix, Fernández Coca és membre de l'equip d'investigació Grup d'Innovació Educativa en les Matemàtiques i l’Enginyeria, i el 2013 va rebre el premi Universia del Ministeri d'Educació i Cultura del Govern d'Espanya per la versió OpenCourseWare de l'assignatura Expressió Gràfica. 

Data de publicació: 11/04/2018