La FIRST LEGO League arriba a la UIB

Més de 200 nins i nines de 6 a 16 anys participen al campus universitari en aquesta competició internacional que cerca despertar l'interès per la ciència i la tecnologia 

Dia: dissabte, 18 de febrer de 2017
Hora: de les 9 a les 14 hores
Lloc: edifici Anselm Turmeda, campus universitari, Palma 

L'Escola Politècnica Superior de la Universitat de les Illes Balears organitza la fase local del concurs FIRST LEGO League, en què participaran més de 200 nins i nines de 6 a 16 anys. Aquesta iniciativa té com a objectiu despertar l'interès dels joves per la ciència i la tecnologia i s'emmarca en el programa de promoció de les enginyeries, edificació i matemàtiques de l'EPS.

Els infants de 10 a 16 anys participaran en els torneigs classificatoris per equips de la FIRST LEGO League, un repte internacional que utilitza desafiaments temàtics per interessar els nins en la investigació, la resolució de problemes i la ciència. Els pilars del programa són els valors FLL, que emfatitzen el fet d’aprendre dels companys, la competició amistosa, l’aprenentatge i la contribució a la societat.

Els participants participaran en un torneig per posar a prova els robots que hauran dissenyat, construït i programat en les setmanes prèvies utilitzant la tecnologia LEGO® MINDSTORMS®. A la vegada, els equips hauran de presentar un projecte científic amb el qual proposaran una solució innovadora per resoldre una problemàtica real relacionada amb el món animal, temàtica que enguany centra aquesta competició.

Els guanyadors del concurs de la fase local podran participar en la final del torneig estatal, que tindrà lloc el 18 de març a Logronyo.

FIRST LEGO League Junior

Els infants de 6 a 9 anys participaran en la FIRST LEGO League Junior i presentaran públicament la maqueta construïda amb LEGO en la qual han estat treballant les setmanes prèvies. Aquest projecte ha d'estar relacionat amb el món animal i ha de resoldre diversos desafiaments.

Activitats paral·leles

L'Escola Politècnica Superior i la Càtedra Santander-UIB d'Innovació i Transferència del Coneixement organitzen un programa d'activitats paral·leles a la competició de la FIRST LEGO League per als infants que assisteixin a aquest esdeveniment però que no hi estiguin inscrits, amb l'objectiu de promoure la seva participació en les edicions futures. 

La FIRST LEGO League té el suport de la Direcció General de Política Universitària i d'Ensenyament Superior del Govern de les Illes Balears.

Data de l'esdeveniment: 18/02/2017

Data de publicació: 15/02/2017