La Coral UIB rebrà l'escut de la ciutat de Palma en un homenatge de l'Ajuntament de Palma amb motiu del seu quarantè aniversari

Dia: divendres, 13 d’abril de 2018
Hora: 20 h
Lloc: sala de plens de l’Ajuntament de Palma

L’Ajuntament de Palma homenatja la Coral Universitat de les Illes Balears amb motiu del seu quarantè aniversari. El batlle de Palma, Antoni Noguera, lliurarà l’escut de la ciutat de Palma al rector, Llorenç Huguet, i al director i fundador de la Coral, Joan Company.

La Coral interpretarà unes peces musicals.

La Coral Universitat de les Illes Balears s’ha convertit en un important exponent de la música de les Illes Balears i en un referent coral a tot l’Estat. La Coral ha actuat als principals teatres i auditoris d’Espanya (Barcelona, Madrid, València, Sevilla, Granada, Oviedo, A Coruña, Santa Cruz de Tenerife, Conca, Santiago…) i ha fet gires per diversos indrets d’Amèrica (Nova York i Washington) i d’Europa (Alemanya, Àustria, Bèlgica, França, Grècia, Hongria, Itàlia, Polònia, República Txeca, Suècia, Suïssa…).

Amb la presència disciplinada i desinteressada de centenars de cantaires, la Coral ha pogut assolir un repertori de més de set-centes obres de tot el camp de la literatura coral universal, des del cant gregorià fins a la música contemporània: obres de compositors de les Illes Balears, música a cappella de totes les èpoques i grans obres del repertori simfonicocoral (Passió segons Sant Joan, Passió segons Sant Mateu i Passió segons Sant Marc de Bach, El Messies de Händel, La creació de Haydn, El pessebre de Casals, Stabat Mater de Dvorak i de Rossini, Atlàntida de Falla, Lobgesang, Die Walpurgisnacht… de Mendelssohn, Ivan el Terrible de Prokofiev, els rèquiems de Britten, Mozart, Brahms, Verdi, Fauré i Duruflé, la Novena simfonia de Beethoven, la Segona simfonia de Mahler, A Sea Symphony de R. V. Williams, Simfonia dels salms de Stranvinsky, Chichester psalms de Bernstein, primera audició a Espanya de Das liebesmahl der Apostel de R. Wagner i misses de Haydn, Mozart, Schubert, Bruckner, Bonet, etc.).

A més, ha col·laborat amb directors i cantants de renom (E. Colomer, F. P. Decker, S. Mas, Víctor Pablo, C. Kalmar, T. Pinnock, N. Santi, K. Penderecki, Maria Bayo, Teresa Berganza, Josep Carreras, Joan Pons, Thomas Quasthoff…) i ha treballat amb les principals orquestres d’Espanya (Orquestra Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya, Real Orquesta Sinfónica de Sevilla, Joven Orquesta Nacional de España, Orquesta Sinfónica de Tenerife, Orquesta Sinfónica de Galicia, Orquesta Ciudad de Granada, etc.) i d’Europa (The English Concert, I Fiamminghi, Camerata Anxanum, Orpheon Consort de Viena, etc.).

Ha estat guardonada en concursos corals de Tolosa, Atenes, etc., i convidada a importants festivals de música (Europalia 85 a Bèlgica; Expo 92 de Sevilla; X Festival Mozart de Madrid; XX Festival de Música Antiga de Barcelona; Festivals Chopin d’Àustria, la República Txeca i Polònia; Festival de Primavera de Budapest; 46 Semana de Música Religiosa de Conca; Festival Pau Casals de Prada i Setmanes Musicals de Kemper, a França etc.). Ha rebut, entre d’altres, la menció al premi Bartomeu Oliver de l’Obra Cultural Balear (1991), el Premio Importante de Diario de Mallorca (abril, 1999), el premi Ramon Llull de les Arts del Govern de les Illes Balears (2002) i el premi Populars 2013 de la COPE.

La Coral Universitat de les Illes Balears (fundada el curs 1976-77 pel seu director, Joan Company, i per un grup d’estudiants i professors de la nostra universitat) ha aconseguit bastir tot un edifici coral que es fonamenta en tres pilars bàsics: a) formació: s’ha promogut un vertader centre de cant coral, amb deu corals filials; b) investigació: s’han esmerçat mitjans per a les activitats de recerca i promoció del patrimoni musical illenc i contemporani; i, finalment, c) divulgació: ha donat a conèixer el gran repertori simfonicocoral a la societat de les Illes. 

Data de l'esdeveniment: 13/04/2018

Data de publicació: 12/04/2018