L'AECC i la UIB convoquen els II Premis Balears contra el Càncer

La Junta Provincial de les Illes Balears de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i el projecte Campus Saludable de la Universitat de les Illes Balears convoquen la segona edició dels Premis Balears contra el Càncer per a treballs de fi de grau o de màster.

La convocatòria s'ha presentat el dilluns 16 d'abril a la seu de l'AECC a Palma, en un acte al qual han assistit el president de la Junta Provincial de les Illes Balear de l'AECC, doctor Javier Cortés, i el rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet. També han assistit a l'acte el vicerector d'Investigació i Internacionalització, doctor Jaume Carot; el director de l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS), doctor Fèlix Grases; el director científic de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), doctor Miquel Fiol; i el president de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears, doctor Macià Tomàs.

II Premis Balears contra el Càncer

Els Premis Balears contra el Càncer formen part de les actuacions previstes en l'acord marc de col·laboració entre la UIB i l'AECC. Hi poden participar tots els alumnes que hagin presentat i superat durant els cursos acadèmics 2016-17 i 2017-18 un TFG o TFM de qualsevol dels estudis de la UIB amb temàtiques orientades als pilars de l'AECC:

  • Informar i conscienciar sobre la malaltia (promoció de la salut, prevenció primària i secundària),
  • Donar suport al malalt i la seva família i acompanyar-los (atenció social, atenció psicològica, orientació sanitària, rehabilitació i fisioteràpia...),
  • Fomentar la recerca oncològica.

Els premis es divideixen en dues categories: treball sobre atenció, promoció de la salut i prevenció des de la perspectiva biopsicosocial, i treball de ciències bàsiques. Per cada categoria s'atorgaran dos premis: un primer premi, dotat amb 1.000 euros i un diploma acreditatiu, i un accèssit, que consisteix en un diploma acreditatiu.

En el marc de l'acte també s'ha donat a conèixer la primera convocatòria dels ajuts a investigadors predoctorals de l'AECC, amb un import anual de 25.000 euros i una durada de tres anys.

Notícies relacionades

Data de publicació: 16/04/2018