L'IMEDEA participa en el cicle de conferències: «Canvi climàtic: evidències i projeccions dels seus efectes sobre la biosfera»

La meteoròloga Mònica López impartirà la primera conferència el 14 de juny al CaixaFòrum de Palma

Dia: divendres, 14 de juny de 2019
Hora: 19 hores
Lloc: CaixaFòrum, plaça de Weyler, 3, Palma

L'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB) col·labora en el cicle de conferències «Canvi climàtic: evidències i projeccions dels seus efectes sobre la biosfera», que organitza la Secció de les Illes Balears de la Societat Catalana de Biologia.   

El cicle comença el divendres 14 de juny amb la conferència «Canvi climàtic, la informació és poder», que pronunciarà Mònica López, cap de Meteorologia de RTVE.

Al llarg de les sessions, que tindran lloc entre els mesos de juny i desembre de 2019, s’explicarà què és el canvi climàtic, com ens afecta actualment i com pot modificar la biosfera aquest segle, i tot des de les perspectives meteorològica, oceanogràfica, biològica i química.

La concentració de gasos d'efecte d’hivernacle a l'atmosfera s'ha disparat des de la Revolució Industrial a causa de l'augment de l'activitat humana i l'ús de fonts d'energia fòssils. El 2016, la concentració de CO2 va arribar al nivell més elevat en 800.000 anys, segons l'Organització Meteorològica Mundial. L'augment d'emissions, la degradació dels embornals naturals d'aquests gasos i les modificacions en l'ús del sòl provoquen el canvi climàtic al nostre planeta.

Les conferències que s'impartiran seran les següents:

  • 14 de juny, a les 19 h: «Canvi climàtic, la informació és poder», a càrrec de Mònica López, Cap de Meteorologia de RTVE.
  • 24 de setembre, a les 19 h: «Canvi climàtic en el medi marí: causes, conseqüències i reptes de futur», a càrrec de Damià Gomis, investigador de l'IMEDEA (CSIC-UIB) especialitzat en oceanografia física.
  • 7 d'octubre, a les 19 h: «Com poden respondre les plantes al canvi climàtic», a càrrec de Jaume Flexas, investigador de la UIB especialitzat en fisiologia de plantes.
  • 13 de novembre, a les 19 h: «Incendis forestals en un clima canviant», a càrrec de Juli Pausàs, investigador del CIDE (CSIC-UV) especialitzat en incendis i canvi climàtic.
  • 20 de novembre, a les 19 h: «Dels mars tropicals a la Mediterrània: quin és el futur dels esculls de corall i els boscos animals davant el canvi climàtic?», a càrrec de Cristina Linares, investigadora de la Universitat de Barcelona especialitzada en biologia marina.
  • 12 de desembre, a les 19 h: «Relacions entre qualitat de l'aire i canvi climàtic. Cap a on anam en cada cas?», a càrrec de Xavier Querol, investigador de l’IDAEA (CSIC) especialitzat en contaminació atmosfèrica.

Data de l'esdeveniment: 14/06/2019

Data de publicació: 12/06/2019