L'IFISC (CSIC-UIB) rep l'acreditació com a Unitat d'Excel·lència María de Maeztu

L'Agència Estatal d'Investigació reconeix l'impacte i la rellevància internacional d'aquest institut de recerca. Amb l'acreditació, l'IFISC (CSIC-UIB) accedirà a dos milions euros de finançament al llarg dels propers quatre anys. 

L'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC), institut de recerca de titularitat compartida entre la Universitat de les Illes Balears i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), ha estat acreditat per l'Agència Estatal d'Investigació, pertanyent al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, com a Unitat d'Excel·lència María de Maeztu.

Aquesta acreditació es concedeix després d'un rigorós procés d'avaluació i selecció per part d'agents internacionals i d'acord amb els estàndards més exigents, i suposa la consolidació de l'IFISC (CSIC-UIB) com a institut de referència en el marc de la recerca en sistemes complexos. L'acreditació, que és la primera que es dona a les Illes Balears, arriba poc temps després del desè aniversari de l'IFISC (CSIC-UIB), i demostra la trajectòria consolidada d'aquest institut.

Segons el mateix Ministeri, l'obtenció del segell María de Maeztu suposa «el reconeixement i l'acreditació dels millors centres i unitats que destaquen per l'impacte i la rellevància internacionals dels resultats obtinguts els darrers quatre anys», així com «el finançament dels programes estratègics de recerca amb l'objectiu de consolidar les seves capacitats científiques i contribuir al seu lideratge internacional».

Totes les institucions acreditades destaquen per l'impacte internacional de les seves contribucions científiques, l’activitat docent de postgrau, la capacitat innovadora i la intensa relació amb l'entorn social i econòmic. Són institucions de referència mundial que disposen de programes de recerca de frontera, altament competitius i capaços d'atreure talent internacional.

Gràcies a aquest reconeixement, l'IFISC (CSIC-UIB) podrà accedir a un finançament de dos milions d'euros per als propers quatre anys i a diversos contractes d'investigadors predoctorals i postdoctorals. També podrà accedir a fonts de finançament restringides a les unitats d'excel·lència. 

Data de publicació: 13/07/2018