TalenTIC Balears, premis d'Informàtica El Corte Inglés a la innovació en TIC per a alumnes de la UIB

Cerquen incentivar la innovació tecnològica en l'àmbit acadèmic i s'emmarquen en l'acord de col·laboració subscrit entre Informàtica El Corte Inglés i la Universitat de les Illes Balears per desenvolupar programes de cooperació en els camps de la docència, la recerca, la innovació i la transferència de coneixements.

El lliurament dels premis TalenTIC Balears ha tingut lloc avui, a les 13.30 hores, a Son Lledó, al campus de la Universitat de les Illes Balears. Han estat cinc els finalistes que han obtingut reconeixement, i els dos millors treballs de final de grau i/o màster han estat guardonats amb una dotació econòmica de 1.000 i 500 euros respectivament, a més d'un diploma acreditatiu i la divulgació del treball en un reportatge de premsa especialitzada.

El lliurament dels premis ha anat a càrrec del Rector de la UIB, Llorenç Huguet, del responsable de recursos humans d'Informàtica El Corte Inglés, Julio Sánchez, del vicerector d'Innovació i Transferència, Jordi Llabrés, dels directors generals de Desenvolupament Tecnològic i de Política Universitària i Ensenyament Superior del Govern dels Illes Balears, Benjamí Villoslada i Juan José Montaño, i del delegat d'Informàtica El Corte Inglés a Balears, Antonio Carmona.

Tots els participants són alumnes que han presentat el treball de fi de grau o de màster de qualsevol dels estudis de la UIB durant el 2016 i en els quals han dissenyat, aplicat o analitzat una innovació TIC rellevant.

Estudiants guanyadors

Primer premi: Lídia Talavera Martínez
Segon premi: Joan Josep Montserrat Picó
Accèssits per a: Joan Josep Novo Arbona, Alberto Ballesteros i Belén Bermejo González.

Els finalistes són: Iker Ramírez Gorostizaga, Antoni Comas López, Albert Cantallops Navarro, Inés Álvarez Vadillo, Llorenç Seguí Capllonch, Román Mudarisov, Jaume Fiol Vidal i Josep Cerezo Ignacio.

La convocatòria d'aquests premis serà de caràcter anual i pertén incentivar i reconèixer el talent en l'aplicació d'innovació TIC en tots els àmbits del coneixement. Els criteris de selecció s'han plantejat sobre la base de la innovació TIC atenent la seva originalitat, l’interès social, la millora mediambiental o l’aplicabilitat tant en el context balear com en qualsevol altre, nacional o internacional. El jurat ha estat compost pel vicerector d'Innovació i Transferència, el director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears i un representant d'Informàtica El Corte Inglés.

Amb la intenció d'establir relacions sòlides i de llarg recorregut, la consultora i la UIB col·laboren, a més, en els àmbits de l'administració electrònica, l'aplicació de les TIC al turisme i el suport a les iniciatives d'intel·ligència de territori, entre les quals s'inclou el projecte SmartUIB.

Data de l'esdeveniment: 02/12/2016

Data de publicació: 01/12/2016