Exposició «40 anys, quaranta poetes, XL artistes»

La mostra uneix les paraules de quaranta poetes amb les imatges de quaranta artistes plàstics

L'exposició 40 anys, quaranta poetes, XL artistes, que s'inclou en el programa d'activitats que celebren els cinc segles i els quaranta anys d'existència de la Universitat de les Illes Balears, es va inaugurar amb la presència del Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet, i la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, doctora Joana M. Seguí.

L'exposició, comissariada per Antoni Torres Martorell, neix amb un doble objectiu: celebrar els quaranta anys de coneixement, d'ensenyament, de recerca i de cultura recorreguts per la Universitat de les Illes Balears, i possibilitar la visibilitat i l’intercanvi d’artistes i escriptors que comparteixen una base històrica i una llengua comunes. Per això, l'exposició uneix les paraules de quaranta poetes amb les imatges de quaranta artistes plàstics.

S'han seleccionat quinze poetes de Mallorca, tres d’Eivissa i Formentera, quatre de Menorca, deu del Principat, un de l’Alguer, un de Catalunya Nord, un d’Aragó i cinc del País Valencià, que són els escriptors elegits, i els seus escrits es conjuguen amb les obres dels artistes plàstics, dels quals setze són de Mallorca, sis d’Eivissa, sis de Menorca i un de Formentera —aquests són els de les Illes—, als quals se sumen cinc artistes de Catalunya, tres del País Valencià, un de l’Alguer, un de Terol i un artista d’Andorra.

La selecció ha estat possible gràcies a l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB, i especialment a l'ajut d’Antoni Artigues, que n’era professor, l’Espai Octubre i l’Obra Cultural de l’Alguer.

Aquesta exposició itinerarà durant dos anys per les contrades de parla catalana: el recorregut s’iniciarà a la Universitat de les Illes Balears, a Palma, a l’edifici Sa Riera i al campus universitari, a la Seu d'Eivissa i Formentera i a la Seu de Menorca, per després viatjar més enllà de la Mediterrània cap a altres indrets del continent.

Hi col·laboren la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, Illenc - Institut d'Estudis Baleàrics, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i la Fundació Baleària.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 19/03/2018

Data de publicació: 16/03/2018