Inauguració de les jornades Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació: La llengua oral

Joan Carles Muntaner, exdirector de TVE a les Illes Balears, n’impartirà la conferència inaugural  

Dia: dijous, 19 d'abril de 2018
Hora: 19.30 hores
Lloc: Ca n'Oleo, c/ de l'Almudaina, 4, Palma
 

Tindrà lloc la inauguració de les jornades Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació: La llengua oral. Hi intervindran la consellera de Cultura, Participació i Esports, senyora Francesca Tur; la directora general de Política Lingüística, senyora Marta Fuxà; i la Secretària General de la UIB, doctora Antonia Paniza.

Tot seguit, el senyor Joan Carles Muntaner, exdirector de TVE a les Illes Balears, impartirà la conferència «La importància del llenguatge periodístic en la comunicació audiovisual». 

Jornades

El Grup de Recerca Sociolingüística de les Illes Balears (GRESIB) i la Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports organitzen les jornades Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació: La llengua oral, que tindran lloc els dies 20 i 27 d’abril i 4 de maig de 2018 a l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP).

Aquestes jornades s’adrecen especialment als periodistes i als professionals dels mitjans de comunicació audiovisuals de les Illes Balears i tindran una durada de deu hores (nou de presencials i una en línia). Si hi ha places disponibles, les jornades estan també obertes a graduats i estudiants de Periodisme, de Comunicació Audiovisual i de Llengua i Literatura Catalanes.

Els objectius d’aquestes jornades són:

  • Reflexionar sobre la llengua com a eina bàsica de feina del periodista i sobre la responsabilitat dels professionals dels mitjans de comunicació com a difusors de models lingüístics de referència.
  • Suscitar inquietud i interès per fer un ús de la llengua correcte i adequat, que respongui amb eficàcia a les necessitats comunicatives dels mitjans de comunicació.
  • A partir de l’estudi d’aspectes concrets (fonètics i morfosintàctics), facilitar eines per a analitzar críticament els propis usos lingüístics.

Proporcionar recursos per a continuar millorant la praxi lingüística en l’àmbit professional. 

Data de l'esdeveniment: 19/04/2018

Data de publicació: 18/04/2018