III Seminari Libera Res Publica, Fòrum d'Historiadors Espanyols de la República Romana

La conferència inaugural serà a càrrec del doctor François Cadiou, de la Universitat Montaigne de Bordeus 

Dies: 28 al 30 de novembre de 2019
Lloc: CaixaFòrum, plaça de Weyler, 3, Palma

 

Tindrà lloc el III Seminari Libera Res Publica, organitzat pel grup de recerca CIVITAS i coordinat pel doctor Enrique García Riaza, catedràtic d’Història Antiga de la Universitat de les Illes Balears, investigador principal d'un projecte del Pla estatal (Agència Estatal d’Investigació) i membre de la Xarxa d'Excel·lència HAR2017-90703-REDT.

Els dies 28, 29 i 30 de novembre es reuniran a Palma els historiadors espanyols més destacats que treballen sobre la República Romana. També hi participaran, per primera vegada, delegats d'Alemanya, de França, Dinamarca, Itàlia, el Regne Unit i Suïssa, com a part d'un pla estratègic per crear una xarxa europea. El doctor François Cadiou pronunciarà la conferència inaugural: «Armée et res publica à l’époque républicaine».

Aquesta activitat forma part de les activitats del grup Occidens, un conjunt d'investigadors dedicats a estudiar els mecanismes i les dinàmiques d'interacció i de conflicte entre el món romà i els diversos nuclis locals o regionals de Sicília, Còrsega, Sardenya, les illes Balears, Gàl·lia, Britània i la Hispània peninsular. 

Data de l'esdeveniment: 28/11/2019

Data de publicació: 26/11/2019