IB3 Televisió estrena «Ramon Llull», la sèrie d'animació creada per ordinador del LADAT

Diumenge, 1 de març de 2020, IB3 Televisió estrenarà Ramón Llull, una sèrie d’animació dirigida al públic infantil i juvenil que narra la vida del pensador en la seva darrera estada a Mallorca.

La UIB i IB3 coprodueixen aquest projecte audiovisual divulgatiu realitzat per la unitat LADAT d'Animació i Tecnologies Audiovisuals de la UIB i supervisat per la Càtedra Ramon Llull.

Una sèrie per als més joves

La sèrie, de set capítols de deu minuts cada un, té en compte el públic infantil i adolescent al qual s’adreça, ofereix una imatge atractiva del personatge i una història amb la qual el receptor es pot sentir identificat fàcilment.

La història està ambientada en la vida de Ramon Llull, concretament en la seva darrera estada a Mallorca, l'any 1313. Els protagonistes principals són Ramon Llull, un nin i la seva mascota. La inesgotable curiositat i la dolçor del nin fan entendrir Ramon Llull, que explica, com si es tractàs d'un conte, tota la seva vida al nin, talment un avi al net. D'aquesta manera, la sèrie mostra una imatge més propera i humana de Ramon Llull. La figura de la mascota permet introduir certs moments que aconseguiran un grau més fort d'empatia amb l'espectador.

El llenguatge és planer, s’ha adaptat al català contemporani, i la trama és viva i dinàmica, perquè el públic no es perdi en la complexa retòrica pròpia de la bibliografia lul·liana.

El projecte de la sèrie va començar el gener de 2016 a la Universitat de les Illes Balears, per mitjà de la Unitat d’Animació LADAT, que dirigeix el professor Juan Montes de Oca. El motiu fou la commemoració del setè centenari de la mort de Ramon Llull. Amb l'objectiu d'assegurar el màxim rigor sobre la seva figura, la producció ha estat supervisada per la Càtedra Ramon Llull de la UIB, que també ha col·laborat en la creació del guió.

La sèrie, en coproducció amb IB3, té el suport de les entitats col·laboradores següents:

  • Fundació la Caixa
  • Conselleria de Cultura (Govern de les Illes Balears)
  • Consell Insular de Mallorca
  • Ajuntament de Palma
  • Ajuntament de Calvià
  • Bisbat de Mallorca
  • Ajuntament d’Algaida
  • Ajuntament d’Andratx

També ha comptat amb la participació de Luis de las Heras, en la composició i interpretació de la música original de la sèrie; de Javier López de Guereña, en la composició i interpretació de la música original de la capçalera de la sèrie; d'Ana Cabello, en el disseny 2D dels personatges, i de Jaime Soteras, en el disseny 3D dels personatges. 

Data de l'esdeveniment: 01/03/2020

Data de publicació: 26/02/2020