Final de la VI Lliga de Debat Universitari de la UIB al Parlament de les Illes Balears

Hi participen 28 alumnes de diferents estudis 

Final
Dia: divendres 22 de febrer de 2019
Hora: 17 hores 
Lloc: sala de les Cariàtides, Parlament de les Illes Balears, c/ del Palau Reial, 8, Palma

Tindrà lloc la VI Lliga de Debat Universitari, en la qual han participat 28 alumnes.

La disputaran els equips:

  • Final Lliga de Debat de Xarxa Vives: Persuasius i Pantaleón
  • Final Lliga de Debat del G9: Silogismo i La Resistencia

La VI Lliga de Debat Universitari es divideix en dues categories: la Lliga de Debat del G9 i la Lliga de Debat de la Xarxa Vives. A la Lliga de Debat del G9, hi han participat 22 estudiants, repartits en 6 equips, mentre que a la Lliga de Debat de la Xarxa Vives hi han participat 6 alumnes, dividits en 2 equips.

Els equips que han participat en la Lliga de Debat del G9 són: A Fortiriori (4 participants); Serendípia (4 participants); La Quinta Enmienda (3 participants); Polímnia (amb 4 participants); La Resistencia (amb 3 participants), i Silogismo (4 participants).

Els equips que han participat en la Lliga de Debat de la Xarxa Vives són Pantaleón (2 particpants) i Persuasius (4 participants).

La majoria dels participants són del Grau de Dret (17 alumnes). Els altres estudiants són del grau de Llengua i Literatura Espanyola, grau d’Administració i Direcció d’Empreses, grau de Direcció d’Empreses i Dret, doble titulació de Matemàtiques i Enginyeria Telemàtica, Doctorat en Dret, màster en Accés a Advocacia, màster en Formació Professorat.

La importància de l’oratòria

La Universitat de les Illes Balears incideix en l’oratòria com a eina per liderar la comunicació, una àrea transversal que ara és una habilitat fonamental per als alumnes. Es treballen destreses comunicatives i habilitats, com són la facilitat de paraula i les aptituds com a comunicador, l’espontaneïtat i la capacitat d’improvisació, l’autocontrol de la situació per exposar en públic l’argumentació, el carisma i la utilització correcta del llenguatge no verbal, o la capacitat de síntesi, etc.

Per treballar aquestes habilitats i destreses, s'han impartit tallers de debat competitiu que ha gestionat el Servei d’Activitats Culturals de la UIB.

La VI Lliga de Debat Universitari UIB compta amb la col·laboració del Parlament de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears (Conselleria d'Educació i Universitat - Direcció General de Política Universitària i d'Ensenyament Superior) i el Consell Insular d’Eivissa.

Si voleu assistir a la final al Parlament, cal que reserveu plaça. Feu-ho enviant un correu electrònic a <sac@uib.cat>, indicant-hi el vostre nom complet i el DNI. 

Notícia relacionada

 

Data de publicació: 22/02/2019