El doctor Víctor Guerrero rep el premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears

El doctor Víctor Guerrero Ayuso, professor jubilat de l'àrea de Prehistòria del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB, ha rebut el premi Ramon Llull, que atorga el Govern de les Illes Balears. El premi li ha estat atorgat en reconeixement a la seva tasca en el coneixement, la difusió i la protecció del patrimoni arqueològic de les Illes Balears.

Víctor Guerrero, llicenciat en Història i doctorat en Prehistòria i Història Antiga, ha fet feina en diferents línies d’investigació, entre les quals cal destacar la recerca sobre la prehistòria de les Illes Balears i l'estudi de la navegació prehistòrica. És autor de nombroses publicacions en matèria de prehistòria, i ha estat ponent en molts congressos nacionals i internacionals. També ha liderat nombrosos projectes de recerca nacionals i internacionals i ha estat l'investigador principal del Grup de Recerca Arqueobalear de la UIB, mitjançant el qual ha contribuït a la formació de nombrosos investigadors en prehistòria de les Illes Balears, i ha dirigit diverses tesis doctorals. A la vegada ha dirigit nombroses excavacions arqueològiques que han ajudat a avançar substancialment en el coneixement sobre diferents aspectes de la prehistòria de les Balears com el fenomen dolmènic, el contacte amb el món fenici-púnic o alguns aspectes de la cultura talaiòtica.

Com a fruit de tota aquesta tasca investigadora, fou acreditat com a catedràtic per l'ANECA el 1999, i ha estat avaluador de programes i projectes de recerca de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca i membre de l'Instituto Italiano di Archeologia e Etnologia Navale (ISTIAEN), de Venècia.

De manera paral·lela a la seva labor d'investigador ha desenvolupat una activa tasca en la defensa i difusió del patrimoni arqueològic de les Balears. Ha estat membre assessor de les comissions tècniques i ponències de patrimoni del Consell de Menorca i ha participat activament des del seu inici en el desenvolupament del Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca (Calvià).

Documents relacionats

           Informatiu Balear ->> notícia minut <00.02.28>

Data de publicació: 22/02/2012