El Rector ha rebut Francesca Cifre, l'artista autora de la imatge gràfica de les graduacions 2014-15

Un milenar de graduats de la UIB reben aquests dies la imatge gràfica que ha guanyat el concurs convocat per la Universitat, amb el suport de la Fundació Pilar i Joan Miró de Mallorca, per obsequiar els nous graduats. El Rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, ha rebut l’autora de la il·lustració, que ha vingut acompanyada dels seus pares, Jaume i Montserrat.

Francesca Cifre és de Pollença. Va estudiar Belles Arts a Salamanca i en l’actualitat és alumna de l’Escola Superior de Disseny de les Illes Balears, on cursa el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·lustració.

L’obra de Francesca Cifre és un pi, com a arbre representatiu de les Illes Balears i símbol de les arrels, del lloc al qual es pertany i del paisatge amb el qual es creix. «Em sembla una bona manera de simbolitzar l’origen d’una persona», afirma l’autora. «He escollit aquest arbre perquè em recorda molt les Illes. Durant la meva estada fora d’aquí el que més he enyorat ha estat l’olor. Per molt estrany que pugui semblar, quan pensava en les Illes, pensava en la mar i en els pins. L’olor de pi banyat quan acaba de ploure, la terra que hi ha al voltant, els pinars que es troben per tot arreu. És un arbre gran, fort, vell, perenne i verd tot l’any. M’agrada aixecar el cap i observar la mena de teixit que es deixa veure quan se superposen cel, fulles, branques i pinyes», diu Cifre.

Francesca Cifre formarà part del jurat del concurs que es convocarà per obtenir la imatge gràfica per obsequiar els graduats del curs 2015-16. 

Notícia relacionada

Data de l'esdeveniment: 21/07/2015

Data de publicació: 22/07/2015