El Posidonia Festival arriba a Deià

L’IMEDEA (CSIC-UIB) divulga la ciència balear al festival que tindrà lloc a Deià l’11 de juliol 

Dia: dissabte, 11 de juliol de 2015
Lloc: Deià, Mallorca 

El Posidonia Festival és, en cada edició, un espai de trobada i difusió de coneixements i pràctiques que promouen la defensa del medi ambient i el desenvolupament sostenible. Enguany, el festival celebra la seva primera edició a Deià, el dissabte 11 de juliol, i l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB) ha volgut col·laborar amb aquesta iniciativa interdisciplinària per apropar als ciutadans la ciència que des del centre fan investigadors de primer nivell nacional i internacional.

Les iniciatives proposades pels investigadors i tècnics de l’institut científic donen forma al programa d’activitats cientificodivulgatives del qual el públic podrà gaudir de manera totalment gratuïta aquest dissabte a Deià. A les 11 hores, coincidint amb l’obertura del Festival, tindrà lloc el primer taller del matí, «Mirant sota el Mare Nostrum», un passeig subaquàtic guiat per la cala de Deià, acompanyats per joves investigadors de l’IMEDEA (CSIC-UIB).

A primera hora del matí s’inaugura també, a la sala Sa Tanca-Antoni Vives, l’exposició MacroMalaspina 2010: l’exposició definitiva del projecte. La mostra, composta pels 16 panells de macrofotografies que donen forma al projecte expositiu MacroMalaspina 2010: Éssers de l’oceà i els 22 panells que componen l’exposició Un mar de dades, ofereix l’oportunitat de conèixer aquesta exposició oceanogràfica i bona part de les seves aportacions. A més d’aquesta exposició, també romandrà oberta al públic a l’Amfiteatre una altra mostra, Posidònia: treballant per a tu, sobre l’important paper que fa la Posidonia oceanica en la nostra vida i, en concret, a la Mediterrània. Els investigadors de l’IMEDEA (CSIC-UIB) seran els encarregats de traslladar el seu coneixement científic al públic a través dels 10 panells del projecte a partir de les 12 hores fins a mitja nit. A les 13.30 hores, Natalia Martín, tècnica de Comunicació i Cultura Científica de l’IMEDEA (CSIC-UIB), presentarà al públic que assisteixi a la sala Sa Tanca l’activitat científica del centre, com també alguns dels seus projectes de Ciència i Societat. El projecte divulgatiu Ull viu amb les invasores i la posidònia són l’eix de les activitats de l’horabaixa que ofereix l’Institut al Posidonia Festival. De les 17 a les 18 hores es desenvoluparan dos tallers guiats sobre la temàtica de les espècies invasores a la Mediterrània i sobre el paper que fa la Posidonia oceanica com a segrestadora de carboni.

El Posidonia Festival és un ecofestival d’art i natura que connecta de manera innovadora els mons de l’ecologia, el desenvolupament sostenible i l’art. A més de l’edició mallorquina, enguany el festival també s’ha celebrat a Sitges (Catalunya) i a Carloforte (Itàlia). El dia 11 de juliol, Deià serà l’escenari de les activitats del Posidonia Festival, gratuïtes i per a tots els públics, en una línia cultural i lúdica que li és característica i que aconsegueix la sensibilització per mitjà de xerrades, tallers, projecció de pel·lícules, etc. 

Font: IMEDEA (CSIC-UIB). 

Data de l'esdeveniment: 11/07/2015

Data de publicació: 09/07/2015