ESTALMAT es posa de nou en marxa per estimular el talent matemàtic

Trenta nins i nines d'11 a 13 anys participaran en un programa formatiu de dos anys de durada per millorar les seves capacitats de raonament i resolució de problemes 

Dia: dissabte, 30 de setembre de 2017
Hora: 11 hores
Lloc: sala d'actes de l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos,
campus universitari, Palma
 

Tindrà lloc la inauguració a la Universitat de les Illes Balears del programa ESTALMAT. Hi intervindran el rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet; el director general de Política Universitària i Ensenyament Superior, doctor Juan José Montaño; el director general d'Innovació i Comunitat Educativa, senyor Jaume Ribas; i els coordinadors d'ESTALMAT a les Illes Balears, doctor Gabriel Cardona (UIB) i doctor Daniel Ruiz (SBM-Xeix).

Tot seguit el senyor Anton Aubanell impartirà la conferència inaugural, «Geometria de les bombolles de sabó».

ESTALMAT

La UIB i la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-Xeix) organitzen a les Illes Balears el projecte ESTALMAT, un programa coordinat a l’Estat per la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals que té com a objectiu la detecció i l’estímul del talent matemàtic en nins i nines d’11 a 13 anys. Els quinze infants que s'incorporen aquest curs al programa han aconseguit superar les proves de selecció i, juntament als quinze

infants que faran segon curs, prendran part en un programa formatiu de dos anys de durada que, mitjançant una metodologia d’aprenentatge actiu i lúdic, els permetrà millorar la seva capacitat de raonament i de resolució de problemes.

El curs d’ESTALMAT es va iniciar el cap de setmana passat, amb una estada a la casa de colònies de s'Olivaret, a Alaró, en què els infants varen poder gaudir d'activitats lúdiques i matemàtiques.

Notícies relacionades

Data de l'esdeveniment: 30/09/2017

Data de publicació: 26/09/2017