Dos premis internacionals per a la col·laboració científica internacional LIGO

Els investigadors de la UIB que varen participar en la primera detecció directa de les ones gravitacionals han estat reconeguts amb el premi Gruber de cosmologia i el premi especial Breakthrough de física fonamental  

Els investigadors de la col·laboració científica internacional LIGO, entre els quals els investigadors del Grup de Relativitat i Gravitació de la Universitat de les Illes Balears, han estat premiats recentment amb dos destacats guardons internacionals, el premi Gruber de cosmologia i el premi especial Breakthrough de física fonamental, per haver fet la primera detecció directa de les ones gravitacionals.

El premi Gruber de cosmologia l’atorga la Fundació Gruber, de la Universitat de Yale (EUA), i està dotat amb cinc-cents mil dòlars.

El premi especial Breakthrough de física fonamental l’atorga la Fundació Milner i està dotat amb tres milions d’euros, a repartir entre els fundadors de LIGO,Ronald W. P. Drever, Kip S. Thorne i Rainer Weiss, i els 1.012 investigadors que signen l’article del descobriment.

Notícies relacionades

Data de publicació: 05/05/2016