Dones que inspiren: Conferència d'Amaia Pérez Orozco

La reconeguda economista feminista impartirà la conferència «Nombrar el malestar y cuidar el buen vivir»

Dia: dimecres, 21 de novembre de 2018
Hora: 19 hores
Lloc: sala d’actes de Ca n’Oleo. Carrer de l'Almudaina, 4. Palma

Activitat gratuïta.

La conferència es reproduirà en temps real al canal de la UIB.

La realitat contemporània requereix una reflexió complexa, un pensament contrastat des de múltiples vessants. Parlar del present no sempre és fàcil. Per aquest motiu, hem pensat en dones que amb la seva tasca diària en diversos àmbits científics o humanístics escriuen part de la història i conviden a la reflexió sobre la societat, els canvis culturals, l’ètica científica, el periodisme objectiu, els nous marcs literaris, etc.

Cada una de les convidades la presenta una professora de la UIB o una dona del mateix àmbit del coneixement. En acabar l'exposició de la ponent, convidam el públic assistent a participar en un diàleg obert sobre els temes de què s’haurà parlat.

Organització: Institut Balear de la Dona, Consell Social i Vicerectorat de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries (Servei d’Activitats Culturals) de la UIB.

21 de novembre de 2018

«Nombrar el malestar y cuidar el buen vivir»

Amaia Pérez Orozco. Reconeguda economista feminista, doctora en Economia Internacional i Desenvolupament per la Universitat Complutense de Madrid. Ha estat responsable a l'UN-INSTRAW de l'estudi de propostes per reorganitzar les cures. Treballa principalment sobre la sostenibilitat de la vida com el conjunt de necessitats materials i afectives de les persones. Ha publicat, entre altres obres: El empleo femenino en la maquiladora textil en Guatemala y las transformaciones en las relaciones de género(2004), Transformaciones del trabajo desde una perspectiva feminista: producción, reproducción, deseo, consumo (2006), La economía: de icebergs, trabajos e (in)visibilidades (2006), Pero... ¿de qué igualdad hablamos? Disidencias feministas (2008).

Presentació

Margalida Capellà, doctora en Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals, Departament de Dret Públic, UIB. 

Data de l'esdeveniment: 21/11/2018

Data de publicació: 14/11/2018