Donació dels fons documental de Vicenç Rotger Buïls

La UIB incorpora a l’Arxiu Històric més de 4.900 postals donades pels fills de l’empresari  

Dia: dijous, 16 de juliol de 2015
Hora: 11.30 hores
Lloc: Son Lledó, campus universitari, Palma 

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, el senyor Vicenç Rotger Rebassa i la senyora Margalida Rotger Rebassa, han signat un conveni de donació i cessió de drets del fons documental del senyor Vicenç Rotger Buïls, integrat per 4.932 postals. També hi ha assistit el director del Servei de Biblioteca i Documentació de la UIB, senyor Miquel Pastor.

El senyor Vicenç Rotger Buïls (Alaior, 1916 – Palma, 2014) va ser un empresari menorquí dedicat a la distribució de publicacions. Va crear el Grup Rotger i va ser també un dels primers editors de postals de vistes de Mallorca, 4.932 de les quals passen a formar part de l’Arxiu Històric de la UIB gràcies a la signatura del conveni.

Aquestes postals, fetes als anys 50 i 60 del segle XX, ofereixen una visió completa de la costa i de les zones turístiques de Mallorca i Menorca durant aquests anys. La UIB, a través del Servei de Biblioteca i Documentació, s’encarregarà de conservar, restaurar, digitalitzar i catalogar les postals, fent possible que pròximament es puguin consultar públicament.

Data de l'esdeveniment: 16/07/2015

Data de publicació: 15/07/2015