Dol per la mort del doctor Guillem Mateu Mateu

La comunitat universitària i, en nom seu, el Rector expressen el seu dol per la mort del doctor Guillem Mateu Mateu,professor titular emèrit de Paleontologia d’aquesta Universitat.

Guillem Mateu Mateu va néixer a Caimari l'any 1930. Fou un dels primers a cursar la llicenciatura de Biologia a la Universitat de Barcelona l'any 1956. Es doctorà en aquesta universitat l'any 1966 i un any més tard ingressà com a investigador a l'Institut Espanyol d'Oceanografia, organisme que no abandonà fins l'any 1995 amb motiu de la seva jubilació. Des de la seva tornada a Mallorca fou un dels grans impulsors de la instauració dels estudis de Biologia a l'illa, sobretot des del càrrec de president de la Societat d'Història Natural de les Illes Balears. Des de 1972 a 1996 fou professor de Micropaleontologia i, a partir de 1996, professor emèrit de la UIB.

Va publicar més de dos-cents treballs sobre micropaleontologia, l'estudi dels microorganismes fòssils i actuals com a indicadors dels canvis climàtics i ambientals a través de la història geològica i biològica de la Terra. Des del Laboratori de Micropaleontologia de la UIB el doctor Mateu va assessorar sobre projectes de recerca d'arreu del món, i a la vegada va impulsar un actiu grup de recerca.

Estret col·laborador de l'eminent micropaleontòleg i naturalista doctor Guillem Colom Casasnovas, el doctor Mateu va treballar també en una actualització taxonòmica de les més de dues-centes cinquanta espècies noves descrites pel savi solleric. El doctor Mateu va ser  també responsable científic del llegat Colom, que conté disset mil preparacions micropaleontològiques, i l'epistolari del savi, amb més de cinc mil cartes. 

Notícia relacionada

Data de publicació: 23/03/2015