Cicle de conferències Literatura i Música Catalanes a la Mallorca Medieval

La UIB i l'Escola Municipal de Mallorquí de Manacor organitzen aquesta activitat que inclou dos itineraris guiats per Palma i per Sóller

Dia: del 10 de febrer al 30 de març de 2012
Lloc:
Escola Municipal de Mallorquí,
Molí d'en Beió, passeig del Ferrocarril, 79, Manacor

La Universitat de les Illes Balears i l'Escola Municipal de Mallorquí de Manacor organitzen el cicle de conferències Literatura i Música Catalanes a la Mallorca Medieval, que tindrà lloc del 10 de febrer al 30 de març de 2012.

Els objectius d'aquesta activitat són analitzar i reflexionar sobre els principals autors de literatura catalana a Mallorca en l'època medieval, donar a conèixer l'oferta musical de la Mallorca medieval i oferir una visió de conjunt entre la música i la literatura catalana medieval.

Programa:

  • Divendres 10 de febrer, a les 18.30 hores: L'originalitat de Ramon Llull (documental conferència), a càrrec de Gabriel Ensenyat, professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB.
  • Divendres 17 de febrer a les 18.30 hores: El romancer català i la música medieval (conferència actuació), a càrrec del grup de música Nou Romancer.
  • Diumenge 19 de febrer a les 9 hores: Ramon Llull i la conquesta de Mallorca (itinerari per Palma), guiat per Gabriel Ensenyat, professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB.
  • Divendres 24 de febrer a les 19 hores: Anselm Turmeda. Biografia i context històric (conferència), a càrrec de Gabriel Ensenyat, professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB.
  • Dilluns 27 de febrer a les 19 hores: La faula, de Guillem de Torrella (conferència), a càrrec de Caterina Valriu, professora del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB.
  • Divendres 9 de març a les 19 hores: Un viatge per la música medieval catalana (conferència), a càrrec de Bàrbara Duran, professora de l'IES Mossèn Alcover i del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.
  • Divendres 16 de març a les 19 hores: El teatre medieval (conferència), a càrrec de Joan Mas, professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB.
  • Dissabte 17 de març a les 9 hores: Ruta de La faula (itinerari per Sóller), guiat per Gabriel Ensenyat, professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB.
  • Divendres 23 de març a les 19 hores: Joglars i ministrils a la Mallorca medieval (conferència), a càrrec de Xavier Carbonell, compositor i professor del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.
  • Divendres 30 de març a les 19 hores: Música contemporània a la Mallorca medieval (conferència actuació), a càrrec de Francesc Crespí, mestre de Música del CEIP Rafal Vell de Palma.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 10/02/2012

Data de publicació: 09/02/2012