Cada any, més participants a la «FIRST» LEGO League

Més de 300 nins i nines que tenen entre 6 i 16 anys participen, al campus universitari, en aquesta competició internacional, que cerca despertar-los l'interès per la ciència i la tecnologia. 

Dia: dissabte, 16 de febrer de 2019
Hora: de les 9 a les 14 hores
Lloc: edifici Anselm Turmeda, campus universitari, Palma 

L'Escola Politècnica Superior de la Universitat de les Illes Balears organitza la fase local del concurs FIRST LEGO League, en què participaran més de 300 nins i nines que tenen entre 6 i 16 anys. Aquesta iniciativa té l’objectiu de despertar l'interès dels joves per la ciència i la tecnologia, i s'emmarca en el programa de promoció de les enginyeries, edificació i matemàtiques de l’EPS, en el qual col·laboren més de vint entitats i empreses de les Illes Balears.

Els infants de 10 a 16 anys participaran en els torneigs classificatoris per equips de la FIRST LEGO League, un repte internacional que utilitza desafiaments temàtics per interessar els nins en la investigació, la resolució de problemes i la ciència. Els pilars del programa són els valors FLL, que emfatitzen el fet d’aprendre dels companys, la competició amistosa, l’aprenentatge i la contribució a la societat.

Els participants faran un torneig per posar a prova els robots que hauran dissenyat, construït i programat les setmanes prèvies utilitzant la tecnologia LEGO® MINDSTORMS®. Alhora, els equips hauran de presentar un projecte científic amb el qual proposaran una solució innovadora per resoldre una problemàtica real relacionada amb l'espai, temàtica que enguany centra aquesta competició.

Els guanyadors del concurs de la fase local podran participar a la final del torneig estatal i, si hi obtenen premi, passaran a la fase internacional.

FIRST LEGO League Junior

Els infants de 6 a 9 anys participaran en la FIRST LEGO League Junior i presentaran públicament la maqueta construïda amb LEGO en la qual hauran treballat les setmanes prèvies. Aquest projecte ha d'estar relacionat amb el món de l'espai i ha de resoldre diversos desafiaments.

Lliurament de premis

Dia: dissabte, 16 de febrer de 2019
Hora: 14 hores
Lloc: edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, campus universitari, Palma

A l’acte de lliurament de premis hi assistiran el vicerector d'Innovació i Relacions Institucionals, Jordi Llabrés; Juan José Montaño, director general de Política Universitària i d’Ensenyament Superior del Govern; el senyor Gabriel Frontera, gerent de la Fundació BIT; el senyor Juan Ochogavía, representant d’IB-RED; el senyor Antonio Carmona, representant d’Informàtica El Corte Inglés, i el senyor José Mañas, CEO de WDNA. Col·labora la Cátedra Santander UIB de Innovación y Transferéncia del Conocimiento (CSUIT).

Notícia relacionada

Data de l'esdeveniment: 16/02/2019

Data de publicació: 15/02/2019