Agraïment als voluntaris del projecte PREDIMED-PLUS-UIB

Acte de reconeixement de la UIB als voluntaris que participen en aquest projecte de recerca que avalua l’efectivitat d’una dieta mediterrània baixa en calories combinada amb activitat física i teràpia conductual per prevenir malalties cardiovasculars 

Dia: dijous, 15 de desembre de 2016
Hora: 19 hores
Lloc: sala d'actes de Son Lledó, campus universitari, Palma 

Tindrà lloc un acte de reconeixement als 300 voluntaris que participen en el projecte de recerca PREDIMED-PLUS-UIB. Hi intervindran el director general d’Innovació i Recerca, senyor Josep Lluís Pons; el director de l’Hospital Son Llàtzer, doctor José M. Gámez; la senyora Lucía Ugarriza, metgessa d’Atenció Primària del CS Camp Redó; la participant, senyora Ester Collado; les dietistes del projecte PREDIMED-PLUS, senyores Alícia Julibert i Sandra Carreres; el director del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut i investigador principal del projecte PREDIMED-PLUS, doctor Josep A. Tur; i el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet.

PREDIMED-PLUS

El grup de recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu de la Universitat de les Illes Balears participa, juntament amb investigadors dels serveis de Cardiologia i Medicina Interna de l’Hospital Son Llàtzer, del Servei d’Anàlisis Clíniques de l’Hospital Universitari Son Espases i de centres d’Atenció Primària de Mallorca en el projecte de recerca PREDIMED-PLUS. Aquesta iniciativa té com a objectiu comparar l’efecte de la dieta mediterrània tradicional amb el d’una intervenció intensiva basada en una dieta mediterrània baixa en calories, la promoció de l’activitat física i la teràpia conductual en la prevenció de malalties cardiovasculars associades a l’obesitat.

El projecte PREDIMED-PLUS, en el qual participen vint-i-tres grups de recerca integrats en el Consorci de Recerca Biomèdica en Xarxa – Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBEROBN), farà un seguiment almenys durant sis anys de 6.000 pacients voluntaris de tot l’Estat que tenen entre 55 i 75 anys amb sobrepès, per estudiar, des d’una perspectiva multidisciplinària, noves solucions al sobrepès i l’obesitat, una epidèmia que ja afecta el seixanta per cent de la població adulta de l’Estat i que comporta un alt risc de patir malalties cardiovasculars i altres patologies relacionades.

En aquest marc, els investigadors de la UIB, de l’Hospital Son Llàtzer, de l’Hospital Universitari Son Espases i de centres d’Atenció Primària de Mallorca, dirigits pel doctor Josep Antoni Tur Marí, catedràtic de Fisiologia de la UIB, s’encarreguen de fer el seguiment durant sis anys (de 2014 a 2019) dels 300 pacients voluntaris de Mallorca que participaran en aquest assaig clínic.

Notícies relacionades

Data de l'esdeveniment: 15/12/2016

Data de publicació: 14/12/2016