Acord de col·laboració amb l'empresa Hippokrates

Els investigadors de la UIB i Hippokrates col·laboraran en el desenvolupament d’un sistema de climatització interior que evita la formació de condensació 

Dia: dimecres, 17 de juny de 2015
Hora: 9.30 hores
Lloc: Son Lledó, campus universitari, Palma  

El Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet, i el director general de l’empresa Hippokrates, senyor Martin von Gehren, han signat un acord de col·laboració per al desenvolupament d’un sistema de climatització interior que evita la formació de condensació.

També hi han assistit el senyor Dietrich Baron von der Ropp, soci de l’empresa Hippokrates; el vicerector d'Innovació i Transferència, doctor Jordi Llabrés; el vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, doctor Antoni Aguiló; el director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, doctor Luis Vegas; i el doctor Andreu Moià, investigador del grup de recerca en Enginyeria de l’Edificació i la Gestió Energètica.

L’empresa alemanya Hippokrates ha desenvolupat un sistema de climatització interior per a refrigeració i calefacció que és capaç d’evitar la formació de condensació quan la temperatura cau per davall del punt de rosada mitjançant la canalització de la humitat en un panell d’aïllament altament higroscòpic. Aquest sistema es caracteritza per la seva alta eficiència energètica, ja que usa energies renovables i és lliure de diòxid de carboni.

La UIB, a través dels investigadors del grup de recerca en Enginyeria de l’Edificació i la Gestió Energètica Andreu Moià, Víctor Martínez i Bartomeu Alorda, ha acompanyat Hippokrates en el procés d’instal·lació d’aquest sistema en una casa mallorquina. Com a continuació d’aquesta col·laboració inicial, la UIB i Hippokrates instal·laran l’innovador sistema de climatització en una sala de conferències del campus universitari.

Data de l'esdeveniment: 17/06/2015

Data de publicació: 16/06/2015