87 alumnes de batxillerat de les Illes Balears participaran a la XXIII Olimpíada de Física a la UIB

Dia: divendres, 17 de febrer de 2012
Hora:
9.30 hores (recepció dels participants)
Lloc:
aula 1 de ledifici Mateu Orfila i Rotger, campus universitari,
i
seus universitàries de Menorca i dEivissa i Formentera

Els mitjans gràfics podran prendre imatges a les 9.50 hores.

Tindrà lloc la XXIII Olimpíada de Física, amb la participació de 87 alumnes (62 de Mallorca, 9 de Menorca i 16 d’Eivissa), matriculats en centres de les Illes Balears. Es tracta d’un concurs adreçat a alumnes matriculats a segon de batxillerat que cursen l'assignatura Física en centres públics, concertats o privats de les Illes Balears, tot i que l’alumnat de primer curs de batxillerat també hi pot participar.

La fase local de l’Olimpíada consistirà en una prova amb preguntes tipus test i uns problemes que s’han de resoldre. La prova es realitza simultàniament al campus universitari i a les seus de la UIB a Menorca i a Eivissa i Formentera. Els participants disposaran d’una hora i mitja per contestar.

Els tres primers classificats de la fase local assistiran a la fase nacional, que se celebrarà a Bilbao del 20 al 23 de abril de 2012. En l'Olimpíada Nacional se seleccionaran els nou primers: els cinc primers participaran en l'Olimpíada Internacional, que tindrà lloc a Tallinn (Estònia) del 15 al 24 de juliol de 2012, i els quatre restants participaran en l'Olimpíada Iberoamericana, que serà a Granada del 17 al 22 de setembre de 2012.

Entre els premis que rebran els tres primers classificats s’inclou la matrícula gratuïta del curs acadèmic 2012-13 en qualsevol dels estudis que s’imparteixen a la UIB.

La fase local de la XXIII Olimpíada de Física l’organitza una comissió de professorat del Departament de Física de la UIB per delegació de la Reial Societat Espanyola de Física.

Donaran la benvinguda als participants el doctor Climent Ramis, director del Departament de Física, i el doctor Antoni Amengual, degà de la Facultat de Ciències de la UIB i coordinador de la fase local.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 17/02/2012

Data de publicació: 16/02/2012