Escoltar

XIX Congrés Nacional de Psiquiatria

La UIB organitza la trobada científica, que reunirà a Palma més de 1.400 psiquiatres els dies 27, 28 i 29 d'octubre 

Inauguració del Congrés
Dia: dijous, 27 d'octubre de 2016
Hora: 12.30 hores
Lloc: Auditòrium de Palma, passeig Marítim, 18, Palma 

Tindrà lloc la inauguració del XIX Congrés Nacional de Psiquiatria. Hi intervindran la presidenta del Govern de les Illes Balears, senyora Francina Armengol; el vicerector d'Investigació i Postgrau de la UIB, el doctor Jaume Carot; el doctor Miguel Gutiérrez, president de la Societat Espanyola de Psiquiatria; el doctor Miguel Bernardo, president de la Societat Espanyola de Psiquiatria Biològica; i el doctor Miquel Roca, professor del Departament de Medicina de la UIB, president de la Federació Espanyola de Psiquiatria i Salut Mental i president del comitè organitzador del Congrés.

Congrés

El XIX Congrés Nacional de Psiquiatria reunirà més de 1.400 psiquiatres a Palma del 27 al 29 d'octubre de 2016, amb l'objectiu de posar en comú els avenços en l'àmbit de la Psiquiatria, tant pel que fa a la recerca com a l'assistència.

El programa científic del Congrés inclou més de 120 activitats (simposis, cursos, tallers...) en els quals es reflectirà la capacitat d'innovació científica de la Psiquiatria a Espanya mitjançant la presentació de les línies de recerca més prometedores en malalties mentals. En l'àmbit dels trastorns mentals, es tractaran temes com ara l'estudi de biomarcadors per avaluar el risc i la progressió de l'esquizofrènia i el trastorn bipolar; els avanços en neuropsicofarmacologia o la recerca en l'àmbit de la predicció del comportament suïcida, entre altres.  A més, també es tractaran la relació dels trastorns mentals amb altres malalties i els problemes psiquiàtrics i de salut que poden estar ocasionant les noves drogues sintètiques.

En la sessió de clausura, tindrà lloc el lliurament de vuit premis que reconeixeran els investigadors de referència, els emergents i els joves investigadors del programa d'excel·lència investigadora. També es premiaran la millor recerca clínica en Psiquiatria, la millor tesi doctoral i els millors pòsters del Congrés.  

El Congrés l'organitzen conjuntament la Societat Espanyola de Psiquiatria, la Fundació Espanyola de Psiquiatria i Salut Mental, la Societat Espanyola de Psiquiatria Biològica i la Universitat de les Illes Balears. Les sessions es duran a terme a l'Auditòrium de Palma i a l'Hotel Melià Palas Atenea.

Cicle de conferències i exposició de pintura

De manera paral·lela al Congrés, s'han organitzat un cicle de conferències i una exposició de pintures, que tindran lloc al CaixaFòrum Palma.

Les conferències es faran els dies 25, 26, 27 i 28 d'octubre, i tractaran temes com ara les relacions entre l'art i les malalties mentals, i el paper de la família i la societat davant les malalties mentals.

L'exposició de pintura s'inaugurarà el dimarts 25 d'octubre a les 19.30 hores. Hi assistirà la consellera de Salut, senyora Patricia Gómez. S'hi mostraran obres realitzades per persones amb malalties mentals que ha recollit la Fundació Terapèutica Racional de Lleida. La mostra es podrà visitar del 25 al 29 d'octubre.  

Data de l'esdeveniment: 27/10/2016

Data de publicació: 25/10/2016