Escoltar

VIII Congrés Internacional d'Adquisició del Llenguatge

195 investigadors es reuniran a la UIB del 7 al 9 de setembre per tractar la relació entre la cognició i el llenguatge durant el desenvolupament infantil en contextos bilingües

Inauguració
Dia: dimecres, 7 de setembre de 2016
Hora: 9 hores
Lloc: Aula Magna, edifici Guillem Cifre de Colonya, campus universitari, Palma

Tindrà lloc la inauguració del VIII Congrés Internacional d'Adquisició del Llenguatge. Hi intervindran el rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet; el director general de Política Universitària i Ensenyament Superior, doctor Juan José Montaño; el degà de la Facultat d'Educació, doctor Josep Lluís Oliver; la presidenta de l'Associació per a l'Estudi de l'Adquisició del Llenguatge, doctora Elisabeth Serra; i la subdirectora del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació i presidenta del Congrés, doctora Eva Aguilar-Mediavilla.

Recepció a la Misericòrdia

El mateix dia 7 de setembre a les 21 hores, al pati dels homes de la Misericòrdia, tindrà lloc una recepció a la qual assistirà el vicepresident primer i conseller executiu de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, senyor Francesc Miralles.

Congrés

El Congrés es farà a la Universitat de les Illes Balears del 7 al 9 de setembre de 2016, i reunirà 195 investigadors internacionals especialistes en l'adquisició del llenguatge procedents d'àrees tan diverses com la gramàtica, el lèxic, el discurs, la pragmàtica, la psicolingüística, la neurolingüística, la sociolingüística, la didàctica de les llengües i la pedagogia.

Aquesta reunió científica se centrarà en la relació entre la cognició i el llenguatge durant el desenvolupament típic i atípic infantil, especialment en contextos bilingües. El Congrés l'organitzen conjuntament la Facultat d'Educació de la UIB i l'Associació per a l'Estudi de l'Adquisició del Llenguatge (AEAL), entitat que promou l'estudi de l'adquisició i el desenvolupament del llenguatge, tant en situacions monolingües com multilingües, prestant atenció especial a l'adquisició de l'espanyol, el basc, el català i el gallec, així com a la relació entre el llenguatge i els processos psicològics, socials, educatius i biològics.

Hi participaran com a ponents convidats prestigiosos científics, com ara la doctora Dorothy Bishop (Universitat d'Oxford); la doctora Elena Lieven (Universitat de Manchester); i el doctor Li Wei (University College of London). La doctora Dorothy Bishop parlarà del Trastorn Específic del Llenguatge (TEL) i com aquest pot s'emmarca dins una dificultat d'aprenentatge segons els estudis actuals. La doctora Elena Lieven centrarà la seva xerrada en la perspectiva emergentista o basada en l'ús, que parteix de la idea que per adquirir el llenguatge els nens extreuen assignacions de forma amb significats a partir del que escolten en interacció amb els altres. Finalment, el doctor Li Wei es centrarà en les característiques de l'adquisició del llenguatge bilingüe i multilingüe i les seves implicacions cognitives.

Data de l'esdeveniment: 07/09/2016

Data de publicació: 05/09/2016