Escoltar

Universia convida la comunitat universitària a participar a través de la xarxa en la II Trobada Internacional de Rectors

Neix un nou espai a Internet, “Idees per a Guadalajara”, per obrir a la comunitat universitària el debat sobre la institució

Docents, investigadors, personal d'administració i serveis, estudiants, i fins i tot antics alumnes universitaris de diferents països poden enviar per Internet les seves idees sobre la Universitat i els desafiaments que ha d'abordar.

Idees per a Guadalajara” és un nou espai a Internet que s’obre a la comunitat universitària perquè pugui participar en el debat sobre la Universitat, els reptes i el futur. Tot plegat culminarà els dies 31 de maig i 1 de juny a Guadalajara (Mèxic), en la II Trobada Internacional de Rectors Universia, a la qual assistirà la Rectora de la UIB, com a ponent del tema "La investigación en común: proyectos, infraestructura y grupos".

La web “Idees per a Guadalajara”, que ofereix una nova via per recollir les idees dels universitaris, neix com un espai obert amb les eines pròpies de la web 2.0 diferenciant un àmbit específic per als alumnes i un altre per a professors i administradors.

Les onze taules de la trobada, el lema de la qual és “Per un espai iberoamericà del coneixement socialment responsable”, tractaran assumptes com les necessitats i demandes de la societat, els valors socials, la projecció internacional de la universitat iberoamericana, la innovació en la docència, el reconeixement social de la investigació, la transferència de tecnologia per al desenvolupament en condicions de sostenibilitat, la competitivitat, i els espais universitaris transnacionals.

Estan convidades a participar en la trobada les 1.169 universitats sòcies d’Universia, presents en 23 països, així com institucions acadèmiques del Regne Unit, els Estats Units, Rússia o la Xina que no formen part d'aquesta xarxa universitària, però que compten amb la col·laboració de Santander Universitats per al desenvolupament dels seus projectes.

Universia treballa per oferir a la comunitat universitària un espai comú d'intercanvi de coneixement i cooperació a través de la formació, la cultura, la investigació i la col·laboració amb l'empresa, contribuint d'aquesta forma al desenvolupament sostenible de la societat.

Data de publicació: 24/03/2010