Escoltar

Una recerca de la UIB sobre els mecanismes nutriepigenètics en el control de l'adipositat corporal i l'obesitat obté finançament de la Fundación Ramón Areces

La recerca dirigida per la doctora Maria Lluïsa Bonet es durà a terme al Laboratori de Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia de la UIB 

La Fundación Ramón Areces finançarà un projecte de recerca dirigit per la doctora Maria Lluïsa Bonet, investigadora del grup de recerca en Bioquímica, Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia – Nutrigenòmica de la Universitat de les Illes Balears.

L’objectiu d’aquesta recerca, que es durà a terme al Laboratori de Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia (LBNB) de la UIB, és descobrir si determinades intervencions nutricionals en etapes primerenques de la vida condicionen canvis epigenètics en gens clau relacionats amb l’adipositat corporal. El coneixement generat per aquesta recerca pot contribuir a sustentar científicament propostes de millora de l’alimentació infantil i materna per prevenir l’obesitat i les complicacions que se’n deriven, a més d’interessar en els camps de l’obesitat, la nutrició, la biologia del teixit adipós i la biologia del desenvolupament.

El projecte de la UIB ha estat seleccionat per la Fundación Ramón Areces entre 444 propostes. La institució finançarà amb 4,5 milions d’euros 48 projectes de recerca sobre malalties rares, teràpia gènica i regenerativa, genoma i epigenoma, models biomimètics, canvi climàtic i ciències de la mar.

Documents relacionats

Data de publicació: 02/07/2012