Escoltar

Una investigadora de la UIB participa en la redacció del full de ruta dels objectius de recerca en física fonamental de l'ESA

CanalUIB

La doctora Alícia Sintes, professora del Departament de Física de la Universitat de les Illes Balears, ha assessorat l'Agència Espacial Europea (ESA) en la redacció d'un seguit de recomanacions sobre els objectius científics i tecnològics que ha d'assolir l'ESA en l'àmbit de la física fonamental. Aquest document establirà les prioritats de recerca d'aquesta organització intergovernamental dedicada a la recerca espacial en la pròxima dècada per dur Europa cap a la realització de futures missions espacials en el marc del projecte Cosmic Vision 2015-2025.

La participació de la investigadora de la UIB en el disseny del full de ruta de l'ESA es deu a la seva condició d'experta reconeguda en l'estudi de les ones gravitacionals, que la portà a ser escollida assessora d'aquesta agència europea per un període de tres anys. Entre 2007 i 2009 fou membre del Grup Assessor en Física Fonamental (FPAG) de l'ESA i, des d'aleshores i fins ara, ha estat membre de l'Equip Assessor del Full de Ruta de Física Fonamental (FPR-AT), que s'ha encarregat de redactar aquest document estratègic per al futur de la recerca europea en l'àmbit de la física fonamental.

Entre els objectius marcats al full de ruta de l'ESA, destaca el desenvolupament de la missió espacial Laser Interferometer Space Antenna (LISA), conjuntament entre l'Agència Espacial Europea i l'agència espacial dels Estats Units NASA, que és una de les més ambicioses que s'han previst per a les pròximes dècades. L'objectiu és detectar les ondulacions de l'espai-temps.

Documents relacionats

Data de publicació: 13/08/2010