Escoltar

Un equip d'experts explica el comportament estructural de la Seu arran d'un estudi realitzat per encàrrec del Ministeri de Cultura

Dia: divendres, 18 de desembre de 2009
Hora: 17 h
Lloc: edifici Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma

Tindrà lloc la jornada La Seu: Comportament Estructural, organitzada per la Càtedra Fundació Miquel Llabrés Feliu de la Universitat de les Illes Balears conjuntament amb la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat de Barcelona.

La jornada vol donar a conèixer l’estudi sobre el comportament estructural de la Seu de Mallorca realitzat per un equip multidisciplinari, dirigit per José Luis González, arquitecte, i Pere Roca, enginyer de Camins, catedràtics de la Universitat Politècnica de Catalunya. L’estudi va ser un encàrrec del Ministeri de Cultura.

Hi participaran cinc especialistes, els que han tingut més influència en la comprensió de l’edifici i el seu comportament, d’àmbits diversos com ara l’arquitectura, l’enginyeria, la geologia i la història.

Parlaran de l’organització constructiva al servei d’un espai únic en la seva època, la successió inabastable de fets significatius esdevinguts des del seu inici, el 1300, fins a la transformació de la façana de ponent al segle XIX, i la seva resposta davant el propi pes i les empentes dels terratrèmols.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 18/12/2009

Data de publicació: 17/12/2009