Escoltar

Tres premis per al grup de recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu

El grup de recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu de la Universitat de les Illes Balears, que fa part de CIBERobn (Institut de Salut Carlos III), ha rebut tres premis de recerca en l'XI Congrés de la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària (SENC), que ha tingut lloc a Saragossa els dies 28, 29 i 30 de setembre de 2016. Els tres premis són:

Premi a la millor comunicació oral, al treball Fitness cardiovascular, composición corporal y adiposidad en personas mayores españolas, presentat per R. Aparicio-Ugarriza, R. Luzardo-Socorro, G. Palacios, M. M. Bibiloni, J. A. Tur i M. González-Gross. La principal conclusió de l’estudi és que una condició física pobra té un paper important en l’acumulació de massa grassa i en l’augment de l’adipositat al cos. Aquest treball fa part del projecte Determinantes de riesgo de primeros eventos cardiovasculares. Un estudio coordinado de casos y controles anidado de la cohorte PREDIMED. Antioxidantes y estrés oxidativo, subvencionat per l’Institut de Salut Carlos III (ref. PI11/01791) i dirigit pel doctor Josep A. Tur Marí, com a investigador principal.

Premi accèssit a la millor comunicació oral, al treball Cumplimiento de los objetivos nutricionales para la población española en estudiantes universitarios de Zamora, presentat per R. Pastor, M. M. Bibiloni i J. A. Tur. La principal conclusió és que els estudiants universitaris de Zamora presenten un baix compliment dels objectius nutricionals (descrits per a la població espanyola) en fibra, ingesta total de greixos i de greixos saturats i en el consum de fruita i de verdura. Aquest treball fa part de la tesi doctoral de Rosario Pastor Martín, titulada Prevalencia y asociación entre factores de estilo de vida (dieta, actividad física, consumo de alcohol y tabaco) en estudiantes universitarios de Zamora, del Programa de Doctorat en Nutrició i Ciències dels Aliments, que va ser defensada el dia 7 d’octubre de 2016 i ha estat dirigida pels doctors Maria del Mar Bibiloni Esteva i Josep A. Tur Marí, professors del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut.

Premi a la millor comunicació oral d’infermeria, al treball Los dibujos animados en la educación nutricional en alumnos de primaria de 3 a 7 años, presentat per J. Fernández, M. M. Bibiloni, M. Fernández, S. Surià, N. Pujoli i J. A. Tur. L’estudi ha demostrat l’eficàcia d’emprar personatges de dibuixos animats per introduir i modificar conceptes d’alimentació saludable, basada en la dieta mediterrània. Aquest treball fa part de la tesi doctoral de Jordi Fernández Blanco, titulada Creación y desarrollo de programas de educación nutricional y de promoción de la actividad física para población pediátrica, del Programa de Doctorat en Nutrició i Ciències dels Aliments, que serà defensada properament i ha estat dirigida pels doctors Maria del Mar Bibiloni Esteva i Josep A. Tur Marí, professors del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut.

Data de publicació: 14/10/2016