Escoltar

"Todas las mujeres". Cinema d'Autor amb Mariano Barroso

Dia: dijous, 27 d'octubre de 2016
Hora: 20.30 hores
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra, c/ de la Concepció, 12, Palma 

El cicle Cinema d'Autor projectarà la pel·lícula Todas las mujeres (2013), i el director, Mariano Barroso, participarà en el col·loqui posterior a la projecció del film i respondrà les preguntes dels assistents.

Todas las mujeres va rebre el premi Goya 2013 al millor guió adaptat. El film explica la història de Nacho (Eduard Fernández), un veterinari que s'enfronta a les dones que han significat alguna cosa en la seva vida. Les dones que hi apareixen són la seva amant, la seva mare, la seva psicòloga, la seva companya, la seva exal·lota i la seva cunyada. Amb totes elles té comptes pendents i a totes elles s'ha d'enfrontar per resoldre’ls.

Aquesta activitat és gratuïta. Les invitacions es poden recollir a la unitat d'atenció a l'alumne, a la consergeria de l'edifici Sa Riera i mitja hora abans de l'inici de la projecció al Centre de Cultura Sa Nostra. Per reservar la vostra entrada escriviu un correu a sac@uib.cat.

Mariano Barroso

Mariano Barroso (Barcelona, 1959) es va formar al Laboratorio Teatral William Layton, al Teatro Español de Madrid, a l’American Film Institute de Los Angeles, a la Universitat del Sud de Califòrnia i al Sundance Institute. Quan torna a Madrid el 1990, comença la seva carrera com a director i escriptor en diversos treballs teatrals i cinematogràfics. El 1993 inicia la seva carrera com a director amb el llargmetratge Mi hermano del alma, que s'estrena al Festival de Berlín i rep  el premi Goya al millor director novell, el premi Sant Jordi de cinematografia, el Globus d'Or a Karlovy Vary, i nombrosos reconeixements internacionals.

El 1996 coescriu i dirigeix el seu segon llargmetratge, Éxtasis. El 1998 dirigeix per a teatre El hombre elefante, l'obra de Bernard Pomerance.  El 1999 dirigeix i coprodueix un nou llargmetratge, Los lobos de Washington, que rep els premis a la millor direcció i interpretació al Festival de Tolosa de Llenguadoc, així com diverses nominacions i candidatures.

El 2000 dirigeix i coescriu la pel·lícula rodada al Marroc Kasbah. El 2001 dirigeix In the Time of the Butterflies, que va rebre nombrosos reconeixements com el premi Cassandra (el guardó més important a les arts a la República Dominicana). El 2005 escriu i dirigeix a Cuba el llargmetratge Hormigas en la boca, que rep els premis especial del jurat i al millor actor al Festival de Màlaga. També el 2005 dirigeix el documental El oficio de actor.

El 2006 escriu i dirigeix l'adaptació de Closer, obra teatral de Patrick Marber. El 2007 escriu i dirigeix El sueño de Bianca, un dels segments del film col·lectiu Invisibles, que rep el premi Goya al millor documental. El 2012 escriu i dirigeix la pel·lícula Lo mejor de Eva. El 2013 dirigeix al teatre Recortes, una posada en escena de dues obres de David Greig i Clara Brennan.

El 2013 dirigeix i coescriu Todas las mujeres. Amb Eduard Fernández, Petra Martínez, Nathalie Poza, María Morales, Marta Larralde i Michelle Jenner. Premi Goya al millor guió adaptat. Premi Sant Jordi. Premi a la millor pel·lícula Días de Cine de TVE, etc. El director Rodrigo García en prepara actualment la versió cinematogràfica nord-americana. 

Data de l'esdeveniment: 27/10/2016

Data de publicació: 17/10/2016