Escoltar

Simposi Internacional El Llegat de Ramon Llull

La UIB, el Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears commemoren els 700 anys de la mort de l'il·lustre pensador mallorquí amb una reunió científica els dies 29 i 30 de setembre 

Inauguració
Dia: dijous, 29 de setembre de 2016
Hora: 9.30 hores
Lloc: Estudi General Lul·lià, carrer de Sant Roc, 4, Palma 

Tindrà lloc la inauguració del Simposi Internacional El Llegat de Ramon Llull. Hi intervindran el senyor Pere Quetglas, rector de l'Estudi General Lul·lià; el senyor Jaume Gomila, director general de Cultura del Govern de les Illes Balears; el senyor Francesc Miralles, vicepresident primer i conseller executiu de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca; i la doctora Joana Maria Seguí, vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta.

Tot seguit, el doctor Constantin Teleanu, professor de la Universitat de París IV, París-Sorbona, impartirà la conferència inaugural, «La censure du magistère de l’Ars Raymundi à l’Université de Paris selon Jean Gerson».

Simposi

El Simposi Internacional El Llegat de Ramon Llull, que tindrà lloc els dies 29 i 30 de setembre de 2016 a la seu de l'Estudi General Lul·lià, a Palma, l'organitzen conjuntament la Universitat de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears en el marc de les activitats de l'Any Ramon Llull, que commemora el 700 aniversari de la mort d'un dels grans pensadors i autors de l’occident medieval europeu, que també va ser el fundador de la literatura en català.

Aquest simposi vol servir de punt de trobada on es puguin presentar i discutir les investigacions, els projectes, els treballs i les activitats docents i culturals relacionats amb l’estudi de Ramon Llull i del seu context i llegat cultural. Es tracta d’una activitat de caràcter multidisciplinari i obert que, amb la idea que la riquesa de perspectives i aproximacions contribueix a la millora de la cultura, pretén posar en comú els diferents punts de vista des dels quals s’aborda la temàtica lul·liana.

Durant el Simposi es podrà visitar l'exposició L'art de l'Art de Ramon Llull. En el projecte hi participen onze creadors de les Illes Balears nascuts a partir de 1978, any de creació de la Universitat de les Illes Balears, que han tingut algun tipus de relació formativa amb la UIB. 

Data de l'esdeveniment: 29/09/2016

Data de publicació: 13/09/2016